Tore Skadal"/>

Festspill-veteraner

Svein Hauan spilte trompet i FMKN i 1961 da korpset hadde 50-årsjubileum. Noen år etter var han med å starte Festspillene.

  Foto: Tore Skadal

  Foto: Tore Skadal

  Foto: Tore Skadal

  Foto: Tore Skadal

festspillene

Noen få år senere var han nemlig en av flere som satt på en restaurant i Harstad. De skriblet på en serviett. De ville ha festspill til Harstad.

– Ja, jeg var en av dem som signerte på servietten. Det er 47 år siden i dag, forteller Knut Hauan. Han ankom Harstad tidlig på 50-tallet fra Tromsø. Han innrømmer selv at han ikke en dag på at han dro til syd-Troms.

Hauan er en av æresmedlemmene i Festspillene i Nord-Norge. Lørdag formiddag sto han midt blant publikum.Veteran

– Det er naturlig for meg å følge FMKN når de spiller konserter. Jeg flyttet fra Tromsø til Harstad i 1951. Det var mitt første år med korpset i byen, minnes han.

– Jeg var med i FMKN da vi spilte i 50-årsjunileum i 1961. Men jeg husker ikke hvor vi hadde jubileumskonserten, sier Hauan.

– Den gang spilte vi kun konserter utendørs. Jeg har fått med meg en del landsdelen sammen med korpset.

– Jeg husker ikke nøyaktig året. Men jeg minnes godt at det var luksus da Harstad kino kom. Det var første gang at vi kunne ha konserter innendørs under festspillene, forteller Svein Hauan.

Han gikk av som korpsmusiker i 1991. Da hadde han spilt i korpset i 40 år. Tjue år er gått siden han ble korpspensjonist. Han og flere av jubilantens pensjonister fulgte konserten til den yngre garde i Generalhagen lørdag formiddag.Fantastisk

– Det har vært mange flotte konserter med FMKN i år. Det fungerer meget bra her i Generalhagen, sier Knut Nordgård.

Han var en av mange som fulgte den siste konserten til 100-årsjubilanten denne formiddagen.

Nordgård var korpsleder for korpset i perioden fra 1993-1998. Berlevågingen kom med i korpset i 1963. Han er gammel kollega av Knut Hauan.

Begge var på plass under den siste konserten med FMKN på den siste festpilldagen i 2011.

festspillene