Sjeldent vakre fugler

En sjeldent vakker og solfylt ettermiddag skulle sørge for at fuglefaunaen ved Laugen skulle vokse lørdag.

I Strålende solskinn hadde årets NUK++ere sin avsluttningsforestilling ute i naturskjønne Laugen på Trondenes.

kultur

Det er snakk om årets NUK’ere, som med sin trolig beste avslutning på flere år, sørget for at faunaen vokste med forestillinga de kalte "Sjeldne Fugla i Laugen".


Se bildene fra NUK-avslutningen

I år var NUK-avslutningen lagt til Laugen.

 

Tusenvis på tusenvis av inntrykk og opplevelser gjennom en hel NUK-uke kulminerte i denne forstillinga som traff blink både arena- og regimessig.

Allerede på tur bort til friluftsscenen ved Laugen ble publikum ønsket hjertelig velkommen av teatergruppa. Og selv om ungdomskulturfestivalens avslutning alltid beveger og rører – så også i år – ble denne ekstra spesiell. Ikke bare var det valg av arena, men også nye regimessig grep gjorde dette til en mye mer sammensveiset affære enn de seneste årene.

Det hele startet med en godt koreografert Parkour-oppvisning, til tunge rytmer, mens hiphopgruppa etter hvert smøg seg inn og danset til, og når Parkour-gruppa sluttet, fortsatte hiphop’erne og danse til Stomp-gruppas rytmiske lek med alt fra søppelbokser, postkasser, bilfelger, oljefat og grillrister. Og det var denne sammensmeltninga av de forskjellige verkstedgruppene som gjorde det lille ekstra som virkelig satt spiss på forestillinga som helhet

En særdeles opplagt Røffe Riff-gruppe sang deretter Queens "We Will Rock You", til Stomp-gruppas rytmer.

Og etter at navnet på forestillinga ble presentert, passet Røffe Riff-gruppas tolkning av "Sommerfuggel i Vinterland" særdeles godt.

Teatergruppa var ute blant publikum, og både scene og plenen foran, ble hyppig brukt, så som arena funket det glitrende.

Så var det samspillsgruppas tur, i løpet av uka har blitt dannet et band, Lioger – en ordlek med lion og tiger – som spilte fire låter, hvor avslutningslåta "Poison" av Alice Cooper satt som et skudd.

Jeg liker sjelden å fremheve noen, men når Nora Berg Markussen med band, sang "From can to can’t" av Corey Taylor" kom gåsehuden. Med en særdeles vakker stemme, som ennå har litt utviklingspotensial, satte hun et verdig punktum for samspillgruppas opptreden, godt hjulpet av en forrykende gitarsolo av Victor Larsen.

Etter et intermesso fra Stomp-gruppa, entret låtskriververksted-gjengen scenen og presenterte alle hver sine catchy låter, som helt sikkert hadde fenget mer med fullt band enn med akkompagnement fra gitar og keyboard, men her hjalp publikum i det minste til med klapping til takten.

Så avsluttet det hele med alle NUK’erne i gledesdans på plenen. Årets beste uke er over for denne gang.

Relaterte saker:

Se bilden fra NUK-avslutningen

I år var NUK-avslutningen lagt til Laugen