– Vi har kommet langt

Erfarne og uerfarne sangere skal ha konsert i mars etter kun to fellesøvinger. I helga er de samlet til finpussen.

Prosjektkoret har kommet langt i øvingene før konsertene i Narvik og Harstad i mars.

kultur

16. mars finner konserten Funky Music sted i Harstad. Her skal et kor bestående av korister fra Harstad og Narvik fremføre funk- og diskomusikk fra 70-tallet.

Koret består av intet mindre enn 80 sangere, både erfarne og uerfarne. Sangerne var samlet i Narvik i oktober. Og på den andre fellessamlingen i Harstad i helga, var 60 til stede. Og de har arbeidet godt før de kom, forteller korleder Siv Johansen.

– De har vært flink til å øve før samlingene. Mange har vært samlet i små grupper, men alle har opptak av den stemmen de skal synge, sier hun. – De har kommet veldig mye lenger enn sist vi møttes.

I rute

Prosjektkoret har bare to samlinger før den første konserten i Narvik 15. mars og den andre i Harstad dagen etter.  Det går i solist på boks og live korsang, men kun på øvingen. På konsertene er solistene hentet fra korets rekker. 

– Vi er absolutt i rute. Vi har øvd ferdig de første sju numrene. I dag tar vi blant annet for oss ”September” av Earth,  Wind & Fire. Det er den vanskeligste vi har med, sier Johansen.

Blandingen av erfarne og uerfarne sangere skaper få problemer for dirigenten som skal sørge for et fengende sluttresultat.

– For mange er nok det å lære sangene utenat det største problemet. Rundt halvparten synger i kor, mens den andre halvparten ikke gjør det. Hensikten med dette prosjektkoret var å ha en så lav terskel at alle kan være med uansett.

– Vi har bare to fellessamlinger, men har en mulighet fredagen før konsertene. Men da skal de først og fremst øve inn koreografien, sier Johansen.

Til Oslo i mai

Når de to konsertene i mars er over, betyr det ikke at Funky Music er historie.

– Vi samler 250 sangere fra seks prosjektkor i landsdelen til Landsfestivalen for kor i Oslo i slutten av mai.

Da er det ikke snakk om å plukke ut et elitelag av sangere.

– De melder seg på, og det er første til mølla, sier Johansen, som først gleder seg til konsertene i Narvik og Harstad.

– Det blir musikk det ikke går an å sitte helt stille å høre på. Og så stiller vi i antrekk som hører 70-tallet til. Så det er bare å glede seg.