Møte med Elias Blix

I kveld kan du få med den en sjelden opplevelse i Harstad kirke, når Elias Blix feires, med blant andre Min-Ensemblet, Ingvild Holthe Bygdnes, Håvard Lund og Akmal Quadri.
kultur

Gjennom datteren Marie spilt av Ingvild Holthe Bygdnes får publikum i forestillingen møte den private Elias Blix, og ikke den offentlige som veldig mange allerede kjenner godt.

Komponist og musiker Håvard Lund har delvis komponert ny musikk og delvis laget nye arrangementer til Blix sine salmer.

- Det er jo ikke melodiene, men tekstene og lengselen i dem som gjør salmene til Blix. Han var jo en språkprofessor og snakket både hebraisk og arabisk. I utgangspunktet hadde jeg tenkt å ha med meg musikere fra Midtøsten. Av praktiske årsaker er de i stedet fra India, Pakistan og Nordland. Resultatet er blitt ei duvende og vakker forestilling, sier Lund til Harstad Tidende.

Les mer om forestillingen her.

Blix fødtes i Gildeskål i Nordland for 175 år siden. Han var en bemerkelsesverdig nordlending, med plettfri vandel og målbevisst som få.

Blix var vakker, velkledd og målbevisst og gjennom hovedrolleinnehaver Ingvild Holthe Bygdnes som spiller dattera Marie, lærer vi å bli bedre kjent med mennesket Elias Blix.

Elias Blix glemte aldri Nord-Norge, det høres i tekster som "Eg minnest så vel" * en av hans mest kjente salmer.