Kvinner ordner jubileum

Siste helga i august markerer bygdefolket at det er ti år siden den første Tårstad-dagen ble arrangert.
kultur

Det har etter hvert blitt en tradisjon å invitere til mange forskjellige aktiviteter i og rundt bygdehuset Solbakken i slutten av august. Den første Tårstad-dagen ble avviklet i 2002, og i år feires tiårsjubileet med et arrangement over to dager.

Ett av kjennetegnene ved denne bygdefesten er at hovedkomiteen hele tida har bestått utelukkende av damer. Birgitte Rørvik Bruun kan imidlertid fortelle at mannfolka har medvirket sterkt til å gjøre dette arrangementet så populært.

– Selv om de ikke har vært med i planlegginga, har de absolutt gjort nytte for seg. I år blir det Tårstad-dagan siden vi utvider fra en til to dager. Ellers vil publikum kjenne igjen mange av innslagene som Tårstad-mesterskap i melkespannkasting og salg fra omkring 30 salgsboder. I år får vi også besøk av Aktiv Event som skal arrangere aktiviteter til lands og til vanns for store og små. Av spesielle macho-aktiviteter kan vi friste med prøvekjøring av traktorer og firehjulinger, stolpeklatring og bueskyting.

For å markere tiårsjubileet har hovedkomiteen fått laget et spesielt tårstadsmykke som blir å få kjøpt denne helga. Det er Hilde Helland som har designet smykket, og hun har selvfølgelig latt seg inspirere av jordbruksbygda Tårstad.

– Det måtte jo bli ett eller annet som har med jordbruk å gjøre. Jeg var blant annet innom både Tårstad-logoen, melkerampen og melkespannet, og på solfesten i januar fikk bygdefolket stemme over fem alternativer. Valget falt da på melkespannet som både symboliserer bygda og en av aktivitetene på Tårstad-dagan, forteller Hilde Helland.