Marit har blitt pensum

Harstadkunstneren Marit Victoria Wulff Andreassen dras frem i samme åndedrag som Edvard Munch og Per Kleiva.
Marit Victoria Wulff Andreassen

Marit Victoria Wulff Andreassen, billedkunstner opprinnelig fra Kasfjord, bor og arbeider i Stavanger.Arbeider med temaer som seksualitet, kropp og identitet hovedsaklig gjennom tegning. Innkjøpt av Nasjonalmuseets Samlinger, Samiske Samlinger og støttet av Norsk Kulturråd. Fikk Statens Arbeidsstipend for yngre kunstnere i 2008 og ble nominert til Carnegie Art Award 2010

kultur

Det er Gunnar Danbolt , kjent kunsthistoriker fra blant annet NRK som har skrevet boka Norsk kunsthistorie - Bilde og skulptur frå vikingtida til i dag . Boken er nå ute i sin tredje utgave, og er pensum ved mange høyskoler og universiteter i landet.

I et stort intervju angående utgivelsen av boka med Morgenbladet blir Danbolt bedt om å dra frem tre verk fra den norske kunsthistorien. Han trekker frem et bilde av Munch, Per Kleivas Helikopterbilde og Marit Victoria Wulff Andreassens tegning Blivende B.

- Jeg har stor sans for brudebildet av Marit Victoria Wulff Andreassen fra 2004. Et meget særegent brudebilde. Jeg mener ikke at jeg ville hatt det på veggen, men det er morsomt å se på. Det er en meget pen brud, men brudebuketten består av falloser istedenfor blomster. Det ser man ikke i første omgang. Men i neste omgang ser man at hun har samlet på noe helt annet enn blomster, sier han til Morgenbladet.Kunstneren selv er strålende førnøyd med omtalen.

- Ja det er mildt sagt strålende, sier hun. Men det er rart å bli pensum. Jeg har tidligere vært i kontakt med flere hovedfagstudenter som har skrevet om meg, men dette er liksom hakket over. I tillegg er jeg fan av Gunnar Danbolt og har hørt Kunstreisen på P2 nesten hver gang i årevis. Det er stas, sier hun.

Når Marit Victoria Wulff Andreassen er ferdig med ferien, skal hun jobbe mot en stor separatutstilling i Stavanger 6. november på Hå Gamle Prestegård.

- Det blir en travel høst, sier hun.