Tom Inge Andersen"/>

Lanserer jazzfestival

I slutten av mai blir det festival.
kultur
– Etter navnekonkurransen fikk vi inn et så godt forslag at det har endret forutsetningene for festivalen. Vår Festival blir gratis.

Det sier Anders Søvik, Ronald Aune Jensen, Marit Gade Hallbeck og Karoline Aamodt Andersen. Studentene skal arrangere en jazzfestival i slutten av mai som prosjektoppgave ved produsentstudiet ved Høgskolen i Harstad.

Transjoik og Moddi

– Vi mener det er et behov for en jazzfestival, sa de da de sist gang var ute i avisa for å fortelle om festivalen og utlyse en navnekonkurranse.

– Vi fikk inn mange navneforslag, og ett av dem var såpass bra at det endret forutsetningene for festivalen. Vår Festival har dobbelt betydning, ikke bare arrangeres den på våren, men vi ønsker også at byens befolkning skal kunne kalle den sin festival. Derfor har vi bestemt oss for at konsertene blir gratis, sier de fire som allerede har navn klare til festivalen.

– Både Transjoik og Moddi er klare. De er begge meget aktuelle, Moddi spilte nylig på by:Larm og er også et av navnene til Øyafestivalen til sommeren, mens Transjoik er klare for Storåsfestivalen. Og vi mener begge passer utmerket i et utvidet jazzbegrep, sier Anders, Ronald, Marit og Karoline.

Gourmetjazz

– Grand Nordic Hotel blir jazzhotellet og her vil det bli mer tradisjonell jazz ledsaget av gourmetmat. Maten er naturligvis ikke gratis, sier studentene og legger til at konsertene gjennom festivalen skal legges til fem forskjellige arenaer.

– Folk skal merke at det er festival i byen, sier de.

– Men hvordan skal dere klare å gjøre festivalen gratis?

– Vi er avhengig av at byens befolkning kommer på konsertene, og at næringslivet trykker festivalen til sitt bryst. Selvsagt er folk utenbys fra også velkommen, sier de.

– Vi lovet festivalpass til vinneren av navnekonkurransen, men nå som alle kommer inn gratis, har vi funnet på noe annet. Vinneren Harriet Rendal vil få en liten overraskelse, sier de.

SITAT: "Vi ønsker også at byens befolkning skal kunne kalle den sin festival." Arrangørene av Vår Festival