Vi som lurte på om Anastacia var en av de avdankede artistene som spiller på nostalgifølelser når de er trekkplaster på konserter i lille Norge, fikk bare halvveis rett lørdag kveld.

Anastacia er alt annet enn avdanket og leverte et show jeg ikke har sett maken til i Harstad. Men hun spiller på nostalgi, og det var det publikum ønsket og fikk. Ikke bare spilte hun sine største hits, hun leverte også en cover-serie som også funket. Guns'n Roses' Sweet Child of Mine og Foo Fighters Best of You var blant høydepunktene.

Anastacia, hvis fulle navn er Anastacia Lyn Newkirk, må få skryt for sin sceneopptreden der hun ikke bare sang bra. Hun fikk umiddelbart publikum på sin side med morsomt og selvutleverende småprat om alt mulig rart som falt henne inn.

Da lydanlegget sviktet i 10 minutter ble hun alt annet enn sur, og gjorde sitt beste for å kommunisere med publikum og endte opp med å skrive autografer på alt fra en herreskjorte til mobiltelefoner og en krykke.

Og publikum ga tilbake. Det var som vi hadde trodd. Etter at Skambankt hadde slitt seg gjennom sin konsert, strømmet det på med folk og Bakgården var stappfull. De 2.325 tilskuerne som arrangøren sier var til stedet jublet, hoppet og sang.

Alt rundt konserten bidro også til å løfte opplevelsen. Bakgården er et fantastisk sted for musikkopplevelser, ikke minst når den er stappfull og det mørkner. Da ser vi den gode scenen, og på den sto to kordamer, en hissig trommis, en lærkledd gitarist, en karismatisk bassist og noe mer anonym mann på tangenter. Lyden var god og lyssettingen funket.

Det er ikke så mye å klage over egentlig. Da blir det en sekser.