Reiste ens ærend fra Trysil til Harstad

Det er neppe mulig å bli mer korps- og marsjgal enn John Ludvig Skarpmo.

Jeanette og John Ludvig Skarpmo skal torsdag kveld nyte korpsmusikk med datteren Ann-Julie i en av hovedrollene. 

Ann-Julie Skarpmo (i midten) reklamerte så godt for konsertprogrammet at foreldrene straks bestilte billetter til Harstad.   Foto: Steve Nilsen

kultur

Han og kona Jeanette kom ens ærend fra Trysil for å overvære en marsjkonsert med Forsvarets Musikkorps Nord-Norge.

Årsaken er at Skarpmo er en ivrig korpsmann og dirigerer flere korps, i tillegg til å undervise i kulturskolen. Han har fått kongens fortjenestmedalje for innsatsen for diverse korps.

Og han elsker marsjer. Da han fikk lest opp marsjkonsertprogrammet fra datteren Ann-Julie Skarpmo, kom følgende kommentarer på løpende bånd:  «Å den er fin ja» og «Ja, den har jeg spilt» til de aller fleste marsjene.

– Det er et program med mange av mine favoritter og noe jeg ikke har hørt før og som Ann-Julie fortalte om. Det blir veldig spennende, sier John Ludvig Skarpmo, som etter å ha fått høre programmet sa «Jeg kommer!»

Og dermed bestilte han flybilletter til seg og kona. For korpsentusiasten reiser gjerne langt for å oppleve favorittmusikken.

– Jeg reiser en god del for å oppleve korpsmusikk og tar det som en studietur. Jeg henter inspirasjon, sier han.

Det er kanskje ikke så rart at ekteparet Skarpmo velger en studietur til Harstad.

– Det er en kombinasjon av musikkinteresese og at datteren vår, Ann-Julie, spiller i Forsvarets Musikkorps Nord-Norge, sier han.

Torsdag kveld var alle tre å finne i storsalen på kulturhuset der datteren, sammen med korpset, framfører «Ja, vi elsker - verdens marsjer» og foreldrene satt i salen og nyter det hele.