Márkomeannu slipper album

Fredag slippes ti splitter nye barnelåter på tre forskjellige samiske språk, som til sammen utgjør albumet Mánáidmeannu (barnas spetakkel).

På jobb Kunstnerisk leder Jakop Janssønn.  Foto: Mads Suhr Pettersen

kultur

Produsent Ane Margrethe Ugelvik forteller i en pressemelding at albumet Mánáidmeannu slippes nå til helgen. Det inneholder musikk for enhver smak, og forteller historier om alt fra nære relasjoner til å rane butikken for godteri.

Innspilling Jakop Janssønn, Viktor Bomstad, ÅVLA og Øystein Myrvoll i Kvadraturen studio i Oslo.  Foto: Mads Suhr Pettersen

De fem fremadstormende artistene ÅVLA (Ole-Henrik Lifjell) fra Hemnes, Emma Elliane fra Kautokeino, Ronja Larsen fra Tysfjord, Saara Hermansson fra Stornäs og Yungmiqu (Mihkku Laiti) fra Utsjok har skapt albumet sammen med ledende produsent Jakop Janssønn.