Ny storregion satser på de unge

Ordfører i Harstad, Kari-Anne Opsal (Ap) har med seg hele storregionen på å danne et felles regionalt ungdomsråd, på aksen mellom Harstad og Narvik. Rådet følges med konferanse.

løfter ungdomsråd: Ordførerne i regionen samlet for å satse på ungdommen. Her løfter de ungdomsrådsleder i Harstad, Ole Martin Nygård. Foran ser vi blant andre Hege Rollmoen, Lavangen, Kari-Anne Opsal, Harstad og Helene Berg Nilsen, Tjeldsund, Bak til venstre Terje Bartholsen, Evenes. Foto: Tone A. Karlsen 

kultur

– Befolkningsnedgang i nesten hele landsdelen gjør at det snakkes i alle forum om hvordan vi skal beholde ungdommen. Vi kommer alle til å kjempe om de unge fremover, så da handler det om å være tidlig ute, begrunnet Opsal til det nye Hålogalandsrådet som var samlet i Harstad fredag.


Harstads ordfører: – Fød gjerne litt mer, jenter!

– Vi kan enda rekke å få opp fødselstallene for 2020, så det er bare å peise på, sier ordfører Kari-Anne Opsal. Samtidig tar hun til orde for ei UNG-satsing i byen.

 

Hun foreslo dermed at man etablerer et felles regionalt ungdomsråd for alle de åtte kommunene i det nye rådet.