Maria Utsi etter årets kontroversielle og innbringende festspill:

– Angrer ikke på noe

Maria Utsi har i sitt siste år som direktør for Festspillene i Nord-Norge ledet den mest kontroversielle utgaven av festivalen på lenge. Billettinntektene har likevel ikke blitt negativt påvirket av dette, tvert imot.

STOLT: Etter fire år takker Maria Utsi av som festspilldirektør. Selv mener hun årets utgave har vært hennes beste, og trekker ut NUK 107000 km/t, Hærens musikkorps & solister fra Den Russiske Armés kor sin konsert og de fire nordnorske urpremierene for barn og ungdom som høydepunkter.   Foto: Theodor Karlsen

kultur

I fjor slo Festspillene i Nord-Norge alle tidligere rekorder med 2,5 millioner kroner i billettomsetning. Festspillene var ikke langt unna de samme rekordtallene i år. 2,4 millioner kroner i omsetning for billetter ble resultatet.

– 26 000 publikum, 270 arrangementer og 750 artister er sammen med billettinntektene tall jeg er kjempestolte av. Vi hadde aldri som mål å nå rekordtallene i fjor. Det ville vært urealistisk. Vi hadde dermed et smalere program enn i fjor, men var likevel ikke langt unna de samme tallene. Det er helt utrolig at vi har fått det til, sier Utsi.