Trondheum Jazzorkester: Komplett kompleksitet

Trondheim Jazzorkester levde opp til forventningene fra forrige harstadbesøk og leverte en suveren og fremoverlent konsert.

FREMRAGENDE Trondheim Jazzorkester leverte en fremragende konsert i kinoen torsdag kveld. 

kultur

Det er drøyt to år siden sist Trondheim Jazzorkester gjestet byen sist. I 2017 spilte de på Ilios-festivalen. Den gang lot jeg meg imponere av den kompromissløse tilnærminga som orkesteret hadde til musikken som ble framført. Det var med den opplevelsen fremst i pannebrasken jeg gikk på konsert onsdag kveld, og la meg si det med en gang: dette ble en opplevelse av de sjeldne.


Bare nesten full klaff

Forventningene var skyhøye, men det tok ikke helt av før mot slutten av konserten.

 

Komplekst og absurd

Fortsatt er Trondheim Jazzorkester prosjektbasert, noe som betyr at besetningen skreddersys til hvert enkelt prosjekt. Fortsatt er musikerne hentet blant de skarpeste i jazzmiljøet i midt-Norge (les nasjonalt), og fortsatt er kontrabassist Ole Morten Vågan ellevill kunstnerisk leder. Det som er nytt denne gang, i tillegg til det musikalske materialet, er orkesterets samarbeid med illustratøren og tegneserieskaperen Flu Hartberg. Dette har resultert i videoillustrasjoner som ledsaget mesteparten av musikken. Hartbergs illustrasjoner er av det absurde slaget. Sånn sett passer illustrasjonene godt til formålet.