Tango inn i evigheten

Nordic Hall var for anledningen gjort om til ei lyssky skjenkestue, dog uten altfor mange personer med tvilsomt opphav og rykte til stede.

NORDIC HALL: På scenen var Åsbjørg Ryeng (bandoneon), Atle Sponberg (fiolin), Nils A. Mortensen (piano), Edvard Sundquist (gitar), Knut Erik Sundquist (kontrabass), Audun Iversen (baryton) og festivalstrykere. I salen satt nøyaktig 181 publikumere. Foto: Inga Helene Juul  Foto: Inga Helene Juul

kultur

Lidenskapelig, sensuelt, intenst. Tango har alt dette og mer til. Den drøyt 100 år gamle musikkformen fra de mest lugubre bulene i Buenos Aires (og Montevideo i Uruguay) har sakte, men sikkert inntatt de klassiske konsertscenene i vår del av verden, og fredag kveld var det duket for en ren tangoaften i Harstad i regi av Contrasto-festivalen.

Musikk av Piazzolla

Midt i salen, på en smakfullt opplyst scene, var det gjort plass til kveldens musikere, i hovedsak fem i tallet. Besetningen – bandoneon, fiolin, piano, gitar og bass – var basert på Astor Piazzollas faste kvintett gjennom mange år; man kommer nemlig ikke utenom den argentinske utøveren og komponisten når tangoens historie skal fortelles.