Ny plate og turne

Kristian Kristensen har nettopp sluppet sin debutplate, og til høsten blir det omfattende turné, inkludert hjembyen Harstad.

UT AV MØRKETIDA: Kristian Kristensen har sluppet debutalbumet «Kor vi ende». I oktober kommer han til Kulturhuset i Harstad. Foto: Pernille Sandberg 

kultur

Noen reiser ut i verden for å finne inspirasjon. Kristian Kristensen derimot, han vendte seg hjemover.

– På gutterommet i Harstad fant han inspirasjonen han trengte for å lage musikken som nå har blitt til debutalbumet «Kor vi ende». På dette albumet går han i en veldig tydelig retning sammenlignet med hva han har gjort tidligere. Han sier selv at han eksploderte i forskjellige retninger. Nå har han snevret inn. Luket bort det som ikke føltes riktig og spesialisert seg i den han vil være, heter det i en pressemelding fra Harstad kulturhus.


Kulturpriskandidatene - Kristian Kristensen:

– Jeg sto på scenen som seksåring og ante ikke om jeg kunne synge

Kristian Kristensen (25) drømmer nå om større scener i utlandet.

 

Singer-songwriteren har blitt en av landets virkelig store karakteristiske stemmer. En stemme så uttrykksfull og særpreget at det er nettopp slik han oftest beskrives; som han med stemmen. Men det var altså tilbake til nord han måtte for å finne inspirasjon til sitt første album.

– I desember 2017 pakket Kristian en stor koffert for å reise fra leiligheten i Oslo, til jul hjemme i Harstad. Han skulle bli til februar. Vintermånedene er ikke nødvendigvis kjent for å være noe oppløftende tid i Nord-Norge, med kulde og mørketid, men Kristian visste hva han gikk til, melder Kulturhuset.

– Det er noe kjipt, men samtidig veldig vakkert med mørketida. Man trenger å kjenne litt på mørket iblant, og så trenger man å komme ut av det. Men akkurat da trengte jeg å være inne i det litt, sier Kristensen.

– Ut fra mørketida kom han, glattbarbert og med en solid knippe nye låter. Gitarklimpringa på gutterommet betalte seg. Som den prisvinnende tekstkunstneren han er beskriver han det som en bru tilbake til sulten, kreativiteten og inspirasjonen. Han måtte finne rota i sin egen musikk, for å kunne skrive fortsettelsen.


Har blitt en publikumssjarmør:

– Jeg har lært masse

Det kan godt hende at du ikke kjenner igjen Kristian Kristensen når han går på scenen med fullt band i Kulturhuset for første gang fredag kveld.

 

Plateselskapet skriver om Kristensen:

– Det er kanskje vanskelig å tenke på Kristian Kristensen som en platedebutant, med tanke på den enorme suksessen han har hatt så langt. På kort tid har han opparbeidet seg et stort og lojalt publikum, som har resultert i utsolgte konserter over hele landet.

For på sin siste EP «Gressholmen» strakk Kristian seg bredt musikalsk Han sier selv at han eksploderte i forskjellige retninger.

Kor vi ende er ute 29. mars, konserten i Harstad er 3. oktober.


Kristian på evig leting etter kjærligheten

«Alltid elske dæ» er harstadværingen Kristian Kristensens nye singel.Ble dratt opp på scenen for å synge med M & M:

– Vil leve resten av livet på dette

Foran 12.000 mennesker ble Jeanette-Mari Kjellås (16) dratt opp på scenen for å synge sammen med Marcus & Martinus.