Liv Ullmann til Kulturhuset

Sist i oktober står film- og teaterlegenden Liv Ullmann på scenen i Harstad Kulturhus.

Livlig scenemøte: «Liv» er en metaforestilling med hovedrollen som seg selv, Liv Ullmann. Foto: Morten Krogvold 

kultur

Riksteatret legger til høsten ut på en spennende turné med en unik forestilling. Kulturhuspublikumet i Harstad får møte Liv Ullmann 31. oktober. Forestillingen skal handle om livet, karrieren og alt hun drømmer om gjøre.

Liv Ullmann er en av våre aller største stjerner og med «Liv» skal Riksteatret og Nationaltheatret sørge for publikum over hele landet får møte henne der de selv bor. Møt henne på scenen i en åpenhjertig samtale med teatersjef Tom Remlov.

- Å reise rundt i Norge og møte publikum på hjemmebane er en av de tingene jeg har drømt om å gjøre igjen, helt siden jeg spilte i «Lang dags ferd mot natt» på turné med Riksteatret. Denne gangen møter jeg publikum som meg selv. Som Liv. Det er hun jeg aller best liker å være, sier Liv Ullmann (80).

-Jeg håper publikum vil stille meg spørsmål jeg aldri har fått før, sier Ullmann, som sammen med teatersjef Tom Remlov vil inkludere spørsmål fra publikum hver kveld på turné.

«Liv» blir et møte med den unge skuespillerinnen, med Hollywood-stjernen og med den modne regissøren og menneskerettsaktivisten. Det gjennomløpende tema vil være Ullmanns ønske om samspill med menneskene hun treffer, og det ansvaret som et stort talent medfører, enten det er for kolleger, for våre livsvilkår – eller for publikum.

På scenen står Tom Remlov og Liv Ullmann, det øvrige teamet består av regissør Bentein Baardson, scenograf Nora Furuholmen, lysdesigner Øyvind Wangensteen, videodesigner Anders Åhslund og konseptutvikler og regiassistent Einar Bjørge.