Kan bli en minnerik helg for Ruben: - Mamma var helt på gråten

Ruben Markussen fra Bjarkøy er klar for Lindmo og Spellemannsprisen.

PÅ TV TO GANGER: Ruben Markussen er gjest i Lindmo på NRK fredag kveld. Og han er nominert til Spellemannspris.  Foto: NRK

kultur

Ruben Markussen er gjest i Lindmo på NRK fredag kveld. Han skal spille Lay By Me.

Men det største denne helga er Spellemannsprisen lørdag. Ruben er nominert i klassen årets låt med Walls. Han er også nominert i klassen årets gjennombrudd og gramostipend.

Harpa på soverommet

I et intervju i forbindelse med Spellemannsprisen (video) sier Ruben, om hvordan han delte nyheten om nominasjonen:

- Jeg ringte mamma og søstera mi. Mamma ble mye mer giret enn meg. Hun var nesten helt på gråten i telefonen. Så det var gøy.


En og en halv harstadværing nominert i P3 Gull

Ruben fra Harstad/Bjarkøy og Dagny kan vinne de gjeveste priser.

 

På spørsmål om hvor han skal sette harpa om han vinner, sier Ruben:

- Jeg har ingen hylle til masse trofeer, så den blir i så fall plassert på soverommet, der jeg kan våkne opp og starte dagen med den.

Spellemann går av stabelen på Chateau Neuf i Oslo 30. mars og sendingen går på NRK1 med programledere Julie Bergan og Tarjei Strøm.

Psykisk helse

Ruben skal spille i Bakgården i Harstad i august og på Riddu Riđđu i juli.

Sistnevnte beskriver artisten slik:

Ruben har på kort tid blitt en viktig artist for mange, mye fordi han skriver sterke låter som omhandler psykiske problemer. Ruben har fått positive tilbakemeldinger for å ta opp dette temaet som andre mannlige artister ser ut til å unngå. Han mener selv at å skape åpenhet og oppmerksomhet rundt mental helse er en av de viktigste hensiktene med musikken hans.

- Ruben er en utrolig kul artist som tar opp viktige temaer i musikken sin. Hans rekkevidde, til særlig unge, gjør at han er med på å dempe stigmaet rundt psykiske problemer. Han har en utrolig tilstedeværelse på scenen, og vi gleder oss til å se han på, sier festivalsjef Sandra Márjá West.


Ruben fra Bjarkøy tok Stortorget med storm: – Det er veldig rart at musikken min betyr så mye for mange der ute

Den nordnorske artisten Ruben Markussen fra Bjarkøy slo igjennom med låten «Walls», som ble kjempepopulær i fjor. I kveld spilte han for nesten 7.000 feststemte tromsøværinger under VG-lista.Ny versjon av «Walls»:

Ruben i norgestoppen

Ruben er ute med ny versjon av kjempehiten «Walls.»