Suksessen med Hver gang vi møtes var nok med på å fylle salen

Lars har alltid vært populær i hjembyen, men en fullsatt storsal, også på galleriet, er vel mer enn selv optimistene hadde våget å håpe på.

Nordnorsk tospann: Maria og Lars varmet godt i vinterkvelden. Foto: John Henry Storhaug 

kultur

Lars Bremnes og Maria Haukaas Mittet er to særdeles ulike artister. Lars med begge beina i formidler- og visetradisjonen, og en varm myk stemme. Synger på en slik måte at det alltid er troverdig. Maria med en kraftig, og antakelig mer skolert stemme, med masse trøkk når det trengs. To kontraster, som egentlig gikk forbausende godt sammen.

Det skal innrømmes at journalisten ikke har inngående kjennskap til musikken til Maria Haukaas Mittet, men føler at hun hadde plukket fra øverste hylle av egne ting her. Når hun trykker skikkelig til, eller begynner å gå høyt, faller jeg litt av lasset. Men når hun tar ting litt ned, har hun til dels samme formidlingsevnen som Lars Bremnes. Og sammen, så kler stemmene hverandre godt.