Harstad-, Evenes- og Ibestad-artister nominert til Spellemann

Fredag ble nominasjonene til Spellmann 2018 offentligjort.

TOPP POP: Ruben (Markussen) fra Bjarkøy er nominert til spellemannspris, som går av stabelen på Chateau Neuf i Oslo 30. mars.  Foto: Pressefoto

kultur

Artisten Ruben fra Bjarkøy kan vinne to priser.

Ruben Markussen ga i oktober 2017 ut låten «Walls». På nyåret 2018 ble lytterne kjent med en nedstrippet akustisk versjon av låta. Originalversjonen lå lenge på topplista på Spotify. Låten gikk inn i Topp 50 på Spotify i november 2017, hvor den peaket på #6.

Nå er Ruben fra Bjarkøy nominert i klassen årets låt med nettopp Walls.

Han er også nominert i klassen årets gjennombrudd og gramostipend.


Ny versjon av «Walls»:

Ruben i norgestoppen

Ruben er ute med ny versjon av kjempehiten «Walls.»

 

Spellemann går av stabelen på Chateau Neuf i Oslo 30. mars og sendingen går på NRK1 med programledere Julie Bergan og Tarjei Strøm.

Musikkforleggerprisen deles ut på Vulkan Arena 27. februar og der er både Ruben og Astrid S. nominert. Ruben er nominert i klassen årets gjennombrudd populærmusikk.


Ruben fra Bjarkøy tok Stortorget med storm: – Det er veldig rart at musikken min betyr så mye for mange der ute

Den nordnorske artisten Ruben Markussen fra Bjarkøy slo igjennom med låten «Walls», som ble kjempepopulær i fjor. I kveld spilte han for nesten 7.000 feststemte tromsøværinger under VG-lista.

 

Ruben Markussen spilte blant annet på Bakgården 2017 og på Stortorget i Tromsø sist sommer.

Ikke alt gikk etter planen på fredagens Spellemann-pressekonferanse, skriver VG. Ruben Markussen (25) hadde nemlig falt ut av en av de to kategoriene han er nominert til. Han er egentlig nominert i kategorien «Årets låt», men ble ikke lest opp.

Navnet hans står heller ikke på heftet som Spellemann har trykket opp og delt ut på pressetreffet.

– Vi legger oss langflate. Det har skjedd en feil som ikke burde skjedd, sier Simen Eidsvåg til VG, på vegne av Spellemann-komiteen.

Ruben tar det med fatning.

– Det er sånt som kan skje, jeg tar meg ikke nær av det. Jeg forstår at de ikke har gjort det med vilje, sier 25-åringen fra Bjarkøy i Harstad til VG.

Ruben er i tillegg nominert til «Årets gjennombrudd». Der står han oppført.

I kategorien barnemusikk er Tonje Unstad fra Evenes nominert med plata Musling med melk. Og som ikke det var nok, er Geir Bertheussen Blues Express nominert i kategorien blues med «Southside.»


Dobbel spellemannprisvinner Tonje Unstad gir ut nytt album

Tonje Unstad slipper sitt femte album, det andre som er for barn. – Dette er en plate som jeg er ordentlig stolt av, sier hun.

 

I bandet spiller blant andre Kai-Sverre Fjellberg fra Ibestad.

- Utgangspunktet for nominasjonen er en albumutgivelse med bare egne låter som vi ga ut i 2018, under tittelen «Southside,» sier Fjellberg. Han har skrevet og produsert alle låtene på albumet, og er vokalist sammen med frontmann Geir Bertheussen fra Senja. Trond Hansen spiller bass, og kommer fra Sortland. Kåre Amundsen på trommer er fra Andøya.

- Dette er et nåløye man nødvendigvis må gjennom dersom ambisjonen er der. Vi er av den grunn svært ydmyke og stolte over nominasjonen, sier Fjellberg.


En og en halv harstadværing nominert i P3 Gull

Ruben fra Harstad/Bjarkøy og Dagny kan vinne de gjeveste priser.