Slik unngår frivillige på Bakgården de strenge skattereglene

Blir ikke rammet av strenge skatteregler for «gratis»-billetter til de frivillige.

LIVSBLODET Billettkjøperne og de frivillige er grunnlaget for Bakgårdens eksistens.   Foto: Illustrasjon - Knut Godø

kultur

En del større festivaler i Norge har fryktet de hittil lite kjente reglene som slår fast at festivaler er pliktige til å innrapportere frivillige som mottar skattepliktige festivalpass. Lenge har landets festivalflora ment at det er skattebetalerne selv som har ansvaret for å rapportere.

Under grensen

– Denne problemstillinger er ikke relevant for oss. I Bakgården jobber de frivillige nesten hele tiden. De mottar derfor ikke lukrative gratispass verdt tusenvis av kroner, slik noen store festivaler har tilbudt, sier festivalsjef Jan Santocono.