Feirer 40 år med Pink Floyds The Wall

Kommer til Harstad for fjerde gang.

SPEKTAKULÆRT: Lysshowet Brit Floyd har med seg i Kulturhuset skal ikke være langt unna det Pink Floyd selv turnerte med. Foto: Privat 

kultur

27. september står Brit Floyd på scenen i Harstad Kulturhus. Den ikoniske rockeoperaen «The Wall» er i fokus.

- Publikum kan glede seg til et gjensyn med verdens beste Pink Floyd tribute-band. Brit Floyd er det nærmeste man kommer en original Pink Floyd-konsert. Bandet har vært her tre ganger tidligere, og har også på 2019-turnéen valgt å legge turen innom kulturhuset. Både i 2015, 2016 og 2017 var det veldig godt besøk og suverene tilbakemeldinger fra publikum etter showet, sier Tone Christoffersen i Harstad kulturhus.

I 2019 er det 40 år siden den legendariske plata «The Wall» kom ut. Den dag i dag er det mange som forbinder Pink Floyd med denne plata. Den ble utgitt i november 1979, og var et semi-selvbiografisk konseptalbum signert Pink Floyd-grunnleggeren Roger Waters. The Wall er et av de mestselgende album gjennom tidene, og et stort øyeblikk i rockemusikkhistorien.

- I tillegg til å fremføre høydepunkter fra The Wall, vil den nye Brit Floyd-produksjonen inneholde sanger fra Pink Floyds klassiske album The Dark Side of the Moon, Wish You Were Here, Animals, Division Bell og mye mer, sier Christoffersen.

Som tidligere skal Brit Floyd ta med seg et spektakulært lysshow og andre visuelle elementer.

Harstad Tidendes anmelder var begeistret da vi sist anmeldte bandet i 2016.

- Fra første tone, der Learning to Fly fra albumet «A Momentary Lapse of Reasons» strømmet ut av høyttalerne, til bandet tre timer senere avsluttet med «Run Like Hell» fra «The Wall», ble undertegnede gjentatte ganger regelrett satt ut over kvaliteten på dette showet, var dommen den gang.