Amatører sang proft

Fem kor var representert under konserten «Vi synger nyåret inn».

Blandet kor: Søndag inviterte Norges Korforbund Troms til gratiskonsert i Kanebogen kirke. Det er fjerde gang forbundet inviterer til et slikt arrangement. Her er Sangkoret Lurlokk under konserten.  Foto: Håkon Wikan

kultur

Søndag 27. januar inviterte Norges Korforbund Troms til gratiskonsert i Kanebogen kirke. Hele fem amatørkor var representert: Sangkoret Lurlokk, Korkompagniet, Sørvik Sangkor, Korpus og Vox Arctica. Konserten vakte stor begeistring blant publikum. Interessen for korkonsert er betydelig i Harstad; det var nesten ikke ledige stoler igjen denne kvelden.

Sangkoret Lurlokk fikk æren av å være først på «scenen». Med et bredt repertoar av blant annet «An Irish Blessing» og «Sola e kommen», fikk koret publikum i stemning. Sangkoret Lurlokk og Korkompagniet slo seg sammen på ett nummer, og da var det ingen ringere enn storslageren til Halvdan Sivertsen: «Bruremarsj fra Lødingen». Med over 40 korister samlet, ble det bevist at «jo mer, jo bedre» er sant. Oppdelingen av stemmene kom tydeligere fram.