Harstad mandskor skal synge julen inn med D.D.E

De skal synge med trøndere i Kulturhuset i desember.

HØYTID: Harstad Mandskor i Sandtorg kirke. Foto: Gunnar Bjørkmann 

OPPGAVER: Harstad Mandskor skal opptre sammen med D.D.E. i deres julekonsert i Harstad Kulturhus i desember. Her fra deres Ungarn-turne i høst. Foto: Gunnar Bjørkmann 

kultur

– Jeg skal ikke påstå at Harstad Mandskor har sunget julen inn i Trondenes kirke hvert år siden starten i 1913, sier korets leder Jan-Ole Flo, i en pressemelding, men at vi er tradisjonsbærere når det gjelder korsang i jula, det går jeg god for.

LES OGSÅ: Derfor stilte 300 korsangere opp på torget i Harstad

Allerede nå i begynnelsen av desember starter vi opp med konsertene, og vi ser ikke helt bort fra at det også kan dukke opp et par guttesopraner underveis.

– Fordi vi har fått med oss flere staute korister fra «sørgårdan» har vi de par siste årene hatt konserter i Sandtorg kirke i Sørvik.

Etter publikums fremmøte tidligere år ser det ut for at tiltaket blir satt pris på.

– Så nå er det altså mulig å velge og vrake om man vil høre koret nord eller sør for byen, eller kanskje begge deler, fortsetter Flo.

– En annen morsom oppgave for koret i år blir når vi, også det i desember, skal opptre sammen med D.D.E. i deres julekonsert i Harstad Kulturhus. Det blir litt annet sangstoff med disse trønderne enn det vi er vant til, men artig. Så her blir det fullt kjør fremover, avslutter Harstad Mandskors leder.