Tirsdag øvde MGPjr.-vinner fra 2015 og harstadjenta Floer Kulseng sammen med Gospel Stars, husbandet og andre musikere. Konserten fredag heter «Thea med venner» og finner sted i Storsalen.

– Det er en type konsert jeg aldri har vært med på tidligere, som handler om eventyret fra før MGPjr.-seieren og fortsettelsen fremover. Spesielt bra blir det når jeg har med Gospel Stars, harstadartisten Sigrun Loe Sparboe og MGPjr.-makker Espen Fernando, sier Floer Kulseng like før hun går inn i øvingslokalet.

Med venner

– Espen var med på MGPjr. 2015, og han har jeg sunget med mange ganger både i juleturneen og på festivaler i Nord-Norge. Sigrun er en flott mentor, fantastisk sanger og flott person, som jeg har skrevet to sanger sammen med.

– Ottar er en veldig god venn og er med i bandet. Jeg kunne hatt med flere, men måtte begrense antallet for at ikke konserten skulle bli for lang, sier 15-åringen.

I løpet av tiden på turne med MGPjr-juleshow, MGPjr.-sommershow og andre festivalkonserter, har Floer Kulseng og Fernando utviklet god kjemi sammen på scenen.

– Jeg gleder meg veldig mye til å møte Thea og komme til Harstad. Vi har «klikket» godt sammen som venner og musikalske kolleger, sier Espen Fernando (18).

Konserten

Med en musikalsk hobby som startet med sangen «Du gjør mæ så gla», til å klatre opp med å ha egen konsert, gleder hun seg til å fremføre variert musikk satt opp av henne selv.

– Jeg er ikke vant med å opptre med husband, så det blir dritkult. De er jo også veldig dyktige musikere, sier 15-åringen.

Bredt program

Gospel Stars er koret hvor det hele startet for Floer Kulseng. Da var hun bare elleve år.

– Gospel Stars startet jeg med i 2014 og sang med til ungdomskoret ble lagt ned. Det var skikkelig morsomt og en lærerrik periode, sier hun.

Hun kan ikke røpe mye av hvordan programmet blir fredag, men sier det blir MGPjr.-show med Espen, deler av en musikal, duett med Sigrun, innslag med Gospel Stars og ulike cover-innslag.

Deler av Gospel Stars øver sammen med husbandet for første gang. Dirigent er Wolfgang Schmitt. Foto: HÅKON WIKAN
Trommis i husbandet, Hans Petter Vabog, sørger for at musikken holder takta. Foto: Håkon Wikan