Det finnes knapt superlativer dekkende for å beskrive det 22- åringen leverte for et etter hvert målløst publikum. Jeg sier etter hvert, for de første låtene var preget av et publikum som antakelig ikke var klar over hva som var i vente.

Praten stummet heldigvis hen

Høylytt prat overdøvet det meste fra scenen, men heldigvis stummet det mest av prat hen. Publikum virket mer og mer nærmest fjetret av det som ble levert av dette stjerneskuddet.

Da programmet til årets Bakgården ble sluppet var Aurora det som umiddelbart fanget min største interesse. Etter hvert som konsertdatoen nærmet seg, lurte jeg stadig oftere på hvordan det kom til å låte fra scenen.

Låt etter låt satt som et skudd

Auroras låter krever sin lytter. Mange av dem er bygd opp med særdeles krevende arrangementer, som ikke nødvendigvis er like enkelt å overføre til konsertversjoner.

Men Herregud som hun leverte! Låt etter låt satt som et skudd, Intenst, perfeksjonert til fingerspissene fremført, vokalmessig en fryd, og en liten sped og spinkel Aurora med en stemmeprakt noen fra oven må ha gitt henne.

Må være noe av det beste

Vanvittig hvor det svingte, og herlig å registrere hvordan publikum skjønte hvilken kvalitet hun serverte.

Jeg kan ikke skjønne annet enn at festivalgeneral Jan Santocono må være utrolig stolt over å ha fått Aurora til Bakgården. Denne konserten må være noe av det beste og mest intense som er servert publikum gjennom de siste ti årene. Takk for opplevelsen, måtte den en gang i fremtiden kunne gjentas.

Sjelden kan jeg huske at det har vært enklere å trille en terning.

Med andre ord:

TERNINGKAST 6

Foto: Knut Godoe