Til neste år blir Ola Magnus "Manne" Løkholm 65 år. Da har han jobbet 20 år som direktør for Harstad kulturhus. 1. juni 2019 blir hans siste dag i jobben, og styret leter allerede etter personen som skal ta over stillingen.

- Avgjørelsen har vokst fram gradvis det siste året. Slik jeg har løst jobben blir det mye tilstedeværelse, spesielt i helgene og ellers når andre har fri. Det kan være krevende i støytene. Nå kan andre få prøve seg på jobben som har endret seg veldig siden jeg startet, sier Løkholm.

Skal stå på

Løkholm er ikke interessert i å mimre om høydepunkter eller lavpunkter fra karrieren. I alle fall ikke ennå.

- Jeg skal jobbe nesten et år til i minst like stort tempo som tidligere, sier han.

Hva han skal fylle tiden med etter 1. juni er heller ikke helt klart, men i utgangspunktet blir Løkholm pensjonist.

- Det er mulig jeg vil benytte de erfaringene har opparbeidet meg til å gjøre andre ting, men det vil tiden vise, sier han.

- Veldig spesiell jobb

Etter hvert har Harstad kulturhus også fått ansvar for Galleri NordNorge og Harstad kino.

- Dette gjør jobben veldig spesiell. Vi driver tre ulike formidlingsinstitusjoner og da er det viktig med respekt for de ulike kunst- og kulturfagene. Det er ikke ett menneske som programmerer alle opplevelsene. I stedet blir dette jobbet fram gjennom gode prosesser i en organisasjon der alle bidrar.

- En av de store gledene ved denne jobben, er å jobbe med folk som er utrolig dyktige, ærekjære og møter store utfordringer med løsningsorientert pågangsmot, sier Løkholm.

Søker "ambisiøs direktør"

I en stillingsannonse på trykk i Harstad Tidendes papirutgave mandag søkes det etter "en ambisiøs direktør som vil bringe Harstad Kulturhus enda lenger". Følgende kvalifikasjoner etterlyses:

  • Høyere utdannelse

  • Respekt for kunnskaper om de ulike kunstfagene

  • Økonomisk og markedsmessig forståelse

  • Erfaring fra krevende utviklingsarbeid

  • Klokskap og ferdigheter som gjør deg til en tydelig, stimulerende og inkluderende leder

  • Nettverk i kulturbransjen

  • Gode evner til å kommunisere internt og eksternt

Løkholm sier at han har gitt innspill til styret om hvilke kvalifikasjoner som er viktige for stillingen, men ønsker ut over dette ikke blande seg inn i prosessen.

- Jeg er trygg på at de skal finne gode kandidater. Styret har et ansettelsesutvalg der også de ansatte i Kulturhuset har en representant.

Løkholm beskriver jobben som svært attraktiv.

- Det kan være en krevende jobb, men det er også byens artigste jobb.