– Det blir veldig gøy å fremføre foran Harstad-folket igjen. I 1998 trodde vi at vi var et stort ensemble, men nå har vi lagt lista enda høyere, sier kapellmester og keyboardist i Kor i Harstad, André Storeng.

Over 100 er med

I perioden 1998-2000 leverte Dag Erik Enoksen, Bjarne Glad, André Storeng og mange andre den ene musikalforestillingen etter den andre i kulturhusene i regionen. 20 år senere tar de ekstra i for å glede publikummet nok en gang.

– Det blir en miks av amatører og profesjonelle. I denne målestokken vil jeg si at vi er stort ensemble på over 100 personer, sier musikalsk leder Dag Erik Enoksen.

Forestillingen heter Musical Highlights og Kor i Harstad er produsent og arrangør.

Fem musikaler

Enoksen sier at produksjonen skal være et tverrsnitt av det de fremførte for 20 år siden.

– Det blir utdrag fra fem forskjellige musikaler. Det er en svært krevende jobb. Og vi jobber stadig vekk med å klare å kutte ned slik at vi får med de aller viktigste og beste øyeblikkene, sier Enoksen.

Han håper produksjonen bærer preg av at dem har jobbet sammen i 20 år.

– Godt team

– Musikalsk sett mener jeg at denne forestillingen kommer til å bli et veldig godt produkt. Det er i hvert fall ambisjon vår.

– Vi er et veldig godt team, og vi gleder oss til å presentere det ferdige produktet, sier Enoksen.

Premieren blir andre helga i september. Det legges opp til to konserter i Harstad. Så får Kulturfabrikken på Sortland besøk helga etter.

– Det er veldig forskjellige musikaler med stort nedslagsfelt. Fra «Hair» som er funky, til orkestrale «Miss Saigon», sier Storeng.

– Så langt har publikum reagert positivt på at vi skal starte opp igjen. Det er sikkert mange som allerede har sikret seg billetter, sier Enoksen.

– Den 8. september er det en plass å være, og det er i Harstad kulturhus. Det kommer til å bli en heidundrende aften, der publikum får høre noe av den flotteste musikken fra musikalene.

På scenen:

Solister: Ida Katrine Falch, Lotte Lockert Johansen, Marie Benedikte Bendiksen, Grete Helene Madsen, Dag Erik Enoksen, Viggo Isaksen, Gunnar Aamodt Hansen, Tord Bergersen, Owe Krolmanis, Tom Rune Almå, Geir Skjalmar, Jørn Heyerdahl, Kenneth Leiknes, Andreas Angell, Tommy Skoglund, Sigrid Nordli og Peter Bergland Krøtø.

Band: André Storeng: Kapellmester / keyboard, Martin Nordvik Olsen: Keyboard, Thomas Nordvik Olsen: Gitarer, Åsmund Wilther Eriksson: Bass, Hans-Petter Vabog: Trommer, Eivind Siljeholm: Perkusjon, Geir Nordeng: Perkusjon.

Blåserrekke: Ole Thomas Gjærum: Trompet, Tor Kristian Hals: Trompet, Henning Andreassen: Trombone, John Plucker: Horn, Steffen Grønli Karoliussen: Saksofon, Per Georg Kristiansen: Klarinett, Steinar Almenning Døvle: Fløyte.

Dans: Elever ved Harstad Kulturskole.

Første Øving: Musiker Åsmund Wilter Kildal Eriksson øver på basslinjene.
Bilde: Deler av bandet. Fra venstre: Martin og Thomas Nordvik Olsen.