Sjarmerte med musikalsk sirkusliv

Unge korpsmusikanter på sommerkurs lagde musikalsk sirkus på folkehøgskolen på Trondenes.

KURSDELTAKERNE: Alle deltakerne på gult kurs samlet før avreise etter endt kurs. Bakerst sitter usikalsk leder for ungene, Elisabeth Vannebo. Alle foto: Inga Helene Juul  Foto: Inga Helene Juul

De korpsene som engasjerer faglig gode lærere, greier i større grad å beholde korpsmedlemmene over tid.

Musikkonsulent for Norges Musikkorps Forbund i Troms, Nina Therese Bakke.
kultur

På årets hittil varmeste dag var det stor tilstrømming til Harstad Folkehøgskole. Spente foreldre og småsøsken fra Harstad og omegn kom for å høre hva deltakerne på Norges Musikkorps Forbunds sommermusikkskole hadde lært siden ankomst sist lørdag. Skolens blackbox var fargerikt dekorert, og ungene, hadde, til tross for nærmere 30 grader ute, iført seg flotte og svært varme kostymer.

Første i Harstad

- Det er første gang vi arrangerer sommermusikkskole i Harstad, forteller musikkonsulent for Norges Musikkorps Forbund i Troms, Nina Therese Bakke. Hun forteller om stigende interesse for korps i regionen, noe deltakertallet på årets kurs viser. Drøyt en tredjedel av de 110 deltakerne på de fire kursene som arrangeres her i byen, kommer fra Harstad, Kvæfjord, Sandstrand, Grovfjord og Lødingen.