Harstadværing spiller på Øyafestivalen

Onsdag 8. august åpner Bodø-bandet Virkelig årets Øyafestival i Oslo på hovedscenen Amfiet. Der blir Harstads egen Simon Dankertsen å oppleve på piano og keyboards.

Festivalklar: Simon Dankertsen trakterer flere instrumenter i bandet Virkelig. Her står han på scenen under årets Trænafestival. Om en uke venter en adskillig større arena på Øyafestivalen som har en kapasitet på 19.000 publikummere. Foto: Erlend Nygaard 

kultur

Dankertsen har vært medlem i bandet i om lag ett år. For harstadpublikum er han ganske sikkert mest kjent som gitarist og vokalist, blant annet gjennom sin deltakelse i Idol i 2011. I Virkelig er han først og fremst pianist, men trakterer også andre keyboards, perkusjon, koring og gitar på en og annen låt.


Sprer sangglede på toppene

– Nå har du sjansen til å lære deg en kjent sang på årets toppturer.

 

– Det måtte være feil

– Hele bandet var samlet da vi fikk beskjeden om at vi skulle spille på hovedscenen. Vi skjønte først ingenting, og trodde det måtte være feil. Et ungt band som oss på den scenen – det skulle bare ikke kunne skje, var noe jeg tenkte på i flere dager etterpå, sier Simon.