Dankertsen har vært medlem i bandet i om lag ett år. For harstadpublikum er han ganske sikkert mest kjent som gitarist og vokalist, blant annet gjennom sin deltakelse i Idol i 2011. I Virkelig er han først og fremst pianist, men trakterer også andre keyboards, perkusjon, koring og gitar på en og annen låt.

– Det måtte være feil

– Hele bandet var samlet da vi fikk beskjeden om at vi skulle spille på hovedscenen. Vi skjønte først ingenting, og trodde det måtte være feil. Et ungt band som oss på den scenen – det skulle bare ikke kunne skje, var noe jeg tenkte på i flere dager etterpå, sier Simon.

– Men nå er vi klare og gleder oss enormt til å spille på en av landets største festivaler. Ganske kult å tenke på at verdenskjente band som Arcade Fire og Arctic Monkeys skal stå på samme scenen som oss like etter vår opptreden, sier han.

En slags magi mellom oss

Simon røper at han var fan av Virkelig før han ble spurt bom han kunne tenke seg å bli medlem av bandet.

– Jeg spilte i bandet Santus som under Festspillene i 2016 opptrådte før Virkelig gikk på scenen. Om kvelden etter konsertene ble jeg spurt om jeg kunne tenke meg å gjøre to konserter sammen med dem i Bodø og på Rognan.

– To dager før konserten i Bodø hadde vi den første øvingen sammen, som umiddelbart skapte en slags magi mellom oss.

– Siden den gang har jeg vært fast medlem av bandet, og storkoser meg hver gang vi står på scenen sammen, sier Simon.

Kommer til Harstad i september

Virkelig slipper sitt debutalbum «Lykke til i livet» 31. august. To singler fra albumet, «Ballettdanser» og «Storbyangst», har begge gått på rotasjon på P3. 17. august kommer nok en single, « Evig Ekko».

– Dette er min favorittlåt på albumet, sier Simon som ikke har vært med på å skrive noen av låtene på plata.

– Gutta har jobba med albumet før jeg ble medlem, men jeg har vært med på å arrangere noen av dem til liveformatet, sier Simon som etter Øya-opptredenen reiser på turne med bandet og besøker blant annet Stavanger, Bergen, Harstad (14. sep.), Tromsø, Trondheim og Bodø.

bandjippo: Medlemmene i Virkelig ønsker hverandre lykke til før de går på scenen på Trænafestivalen. Foto: Erlend Nygaard Foto: Erlend Nygaard