Tidligere har både Steinar Albrigtsen og Jørn Hoel, Return, Ketil Stokkan og Magnus Wærnes opptrådt der. I år trøkker arrangørene til og får selveste Stage Dolls til å skape stemning lørdag kveld.

– Jo da, vi legger lista høyt, men er nødt til å gjøre det for å trekke flest mulig til arrangementet, sier årets stevnegeneral, Espen Flosand sammen med Torill Steinjord, Hjørdis Hammer og Espen Solberg i arrangementsstaben.

– Har gradvis utvidet stevnet

– Men arrangementet er så mye mer enn festen lørdag. Først og fremst er dette et juksastevne, der selve fiskekonkurransen lørdag står i fokus. – Men etter hvert har vi gradvis utvidet stevne til også i innbefatte andre aktiviteter, mange av disse spesielt rettet mot familier, sier de fire.

– Torsdag arrangerer vi tradisjonen tro topptur til en av øyas topper. I år går turen til Lille Tussen, 796 meter over havet. Dette er en tur som tar om lag fem timer tur retur, og som passer for alle, uansett alder.

– Om kvelden inviterer vi til gourmetaften med den kjente villmarkskokken Svein Jæger Hansen, som er blitt kåret til årets viltkokk to år på rad, forteller Flosand.

Kampklare sjørøvere

Fjorårets suksess med sjørøvere som vasset i land for å finne en nedgravd skatt på stranda, gjentas i år. Dette skjer fredag.

– Vi ble nok tatt litt på senga i fjor, da langt flere unger møtte opp enn det vi hadde trodd. De så ut til å stortrives sammen med sjørøverne, som lover å komme tilbake, enda mer kampklare enn i fjor, da ungene til slutt klarte å jage sjørøverne til havs igjen etter en heftig kamp på stranda, sier de fire.

Ekstraferge settes opp

Selve fiskekonkurransen starter lørdag klokken 10.00.

– Da må alle som deltar sørge for å være tilbake innenfor moloen klokka 13.00 for å få fangsten registret, sier Hjørdis Hammer, som har vært med rundt arrangementet alle år, unntatt ett.

– Om kvelden blir det topp stemning med Stage Dolls på scenen. Dit håper vi mange tar turen, og vi setter opp ekstraferge tilbake til Stornes klokka 02.00 om natta.

– Juksastevne avsluttes søndag med gårdsmarkedet, som alltid er et populært innslag med aktiviteter og smaksprøver av ekte hjemmelagde produkter, sier de fire ildsjelene.

I fjor sloss ungene iherdig med sjørøverne og jagde dem på sjøen. I år kommer de tilbake for å vinne kampen og ta skatten tilbake. Foto: Arkivfoto: Andreas Isachsen
Stage Dolls skal sørge for topp stemning lørdagskvelden under juksastevne. Foto: Svein Finneide