Størst spenning knytter det ifølge Santocono seg til hvordan det nye konsertområde vil fungere, både for publikum og artister.

– Vil publikum trives?

– Jeg medgir at jeg er spent på gjennomføringen av årets arrangement. Mottakelsen hos artister og publikum er alltid spennende, og ikke minst viktig å få med seg.

– Er det et riktig valg vi har gjort? Vil dette fungere slik vi ønsker og håper? Vil publikum trives like godt her, undres han.

– Har lagt lista høyere

– At vi valgte å flytte arenaen til arealet mellom kinoen og Sparebank1 skyldes først og fremst behovet for en arena som kan ta mer enn de rundt 2300 publikummere det var plass til tidligere.

– Siden festivalen i år feirer 10-års jubileum har vi lagt lista høyre både hva gjelder artister og kostnader, og er derfor avhengig av å trekke et større publikum til konsertene, sier Santocono, som på den nye arenaen kan ta imot om lag 5000 personer.

– Slett ikke dårlig

En måned før svenske Zara Larsson går på scenen, er det fortsatt billetter og festivalpass å oppdrive til alle tre dagene, men Santocono er optimistisk med tanke på å fylle arenaen alle festivaldagene.

– Til torsdag, da Zara Larsson opptrer, har vi solgt meget bra med billetter, faktisk like mye som til fredag, der vi kan skilte med både Raga Rockers og Aurora på plakaten. Til å være en vanlig hverdag er det slett ikke dårlig, sier festivalsjefen som likevel oppfordrer byen og regionens musikkinteresserte å støtte opp om festivalen.

– Større arenaer og artister

– Noe av hensikten med å bytte arena er for å teste om det er mulig å rede grunn for å trekke stadig større artister til Harstad.

– Kommer folk og vi lykkes, vil det øke mulighetene for enda større arenaer, arrangementer og artister.

– Men uansett ønsker vi å holde oss sentrumsnært, slik at byens næringsliv kan nyte godt av festivalen.

– Og jeg er ganske sikker på at årets festivalområde vil fungere bedre for publikum og artister, både i forhold til selve konsertopplevelsene og de mange flere og bedre tilbudene som vil finnes innenfor festivalgjerdene, sier Santocono.

Jan Santocono ser at det går unna med billetter, men sier de fortsatt har plass til flere i og med at de nå kan selge langt flere billetter enn tidligere år. Foto: Andreas Isachsen