– Vi har ikke sett hverandre siden jul, da Hanna var hjemme på besøk hos oss i Sydney, så dette er koselig, sier Lottie Henriksson.

Selv er hun svenskfødt, men bor i Australia der datteren Hanna Nussbauer har vokst opp. Men nå er datteren bosatt i Sverige, og ansatt i det nordsvenske dansekompaniet Norrdans, som hadde premiere på Odysseus på festspillene torsdag.

Mor og datter-tid

Torsdag hadde de litt mor og datter-tid mellom prøvene som Hanna hadde før premieren.

– Jeg er begeistret for Norge da min bestemor kom herfra. Så når Hanna skulle ha premiere her, og jeg gjerne ville besøke festspillene, så slo jeg to fluer i en smekk. Det er en flott festival, sier Henriksson.

Men hun var enda litt døgnvill i går formiddag etter den lange reisen, og den store tidsforskjellen mellom Sydney og Harstad.

– Det er natt nå i Sydney, sa hun midt på lyse formiddagen i Harstad.

Døgnvill

Men det er ingen fare for at hun skulle sovne i datterens forestilling, som hun hadde gledet seg sånn til å se.

– Absolutt ikke. Denne må være bra når jeg har reist så langt, smiler hun forventningsfullt til datteren.

Danseren lover action fra start til slutt i Odysseus, og mener det er ingen fare for sovende publikum.

Henriksson har bare vært på to premierer med datteren før, så det er ikke hver gang hun reiser rundt. Men hun liker å reise, og har bestemt seg for å komme tilbake for å se Lofoten, hurtigruta og Tromsø. Men da skal også mannen være med.

Godt med familie

Hanna gledet seg veldig over å ha mamma i salen under premieren.

– Det er godt å ha familie som støtter en, som har kommet hele veien fra Australia. Og så blir det bra for Norrdans å ha en egen fanklubb i salen, smiler hun.

Hanna startet i kompaniet i januar 2015, så hun var med også sist gang Norrdans besøkte festspillene i 2016, med Carmen.

Les mer: Drama, dans og død

Norrdans holder til i Härnösand, nord for Sundsvall, som er en by på størrelse med Harstad.