Stavangerbaserte Dybwikdans har de siste årene produsert scenekunst for de aller yngste. Med den interaktive forestillingen Lulla under Festspillene viser gruppen at de består av dyktige performere som vet hva de gjør.

Den interaktive forestillingen var laget for små unger fra 0 til 18 måneder. Forestillingen i seg selv ikke er det mest underholdende for voksne, men måten Dybwikdans klarte å engasjere ungene var både fascinerende og imponerende.

Engasjerte de minste

Lulla hadde nemlig en egen evne til å trollbinde og fascinere ungene som var med. En av ungene som gråt før forestillingen ble raskt stille da showet startet. Det tok ikke lang tid før latteren kom også. Sjelden har jeg sett små unger så fascinert og trollbundet. Ungene fulgte omgivelsene, lysene, lydene og dansernes bevegelser slavisk til tross for sin unge alder. Det er ikke tvil om at Dybwikdans vet hva de holder på med.

Lulla en engasjerende opplevelse for de minste. Dansernes synging og nynning til forskjellige vuggesanger var godt innøvd med musikken og lydelementene fra teltet.

Spennende

Lulla klarte å bygge opp showet på en fin måte. Deltakerne ble først ledet inn i et lukket telt fylt med vakkert lys og runde baller. Det var gjort en god jobb med å bygge opp forestillingen som begynte med en rolig vuggesang. Utover i den interaktive forestillingen ble hele tiden nye lydelementer lagt til. Både orkestermusikken og trommene slo vakkert inn samtidig som dansen bygget seg opp. Dybwikdans klarte gjennom hele forestillingen å komme med nye elementer slik at det aldri ble kjedelig, selv for de voksne.

Ballene, lyskablene og vuggesanginstrumenter ble brukt slikt at ungene fikk både ta på og leke med elementene. Da ungene tok på ballene laget de lyd, og danserne var flinke til å inkludere og samhandle med de små ungene.

Egen verden

Formålet med den interaktive forestillinga Lulla er et ønske om å formidle viktigheten av vuggesanger, uten at det er noe politisk rundt det. Med å blande bevegelse, musikk og sang på en svært god og presis måte klarte Dybwikdans å fascinere både ungene og de voksne.

Dansen i forestillingen var helt grei. De fikk ikke på noen måte publikum til å måpe, men kombinasjonen av den nydelige musikken og lysene i teltet gjorde at de oppmøte i litt over en halv time var i sin helt egen verden. Lulla er enkelt, vakkert og drømmende. Det er de aller minste som er målgruppa, og for dem er Lulla perfekt.

SER PÅ: Diana Stockinger tok med barnebarnet Elliot Esterbernell Stockinger. Foto: Theodor Karlsen