Ny ung kunst 2018 åpnet med konfettismell:

- Ta byen, folket, hele verden med storm!

– Forskjellighet er bra, nyt det, ikke bry dere hva andre mener. NUK er viktig for Festspillene, sier Maria Utsi.

pangåpning: Med selvlaget konfetti kunne NUK’erne sammen med prosjektleder Sølvi Andersen (foran t.v.) og produsent Lina Killingdalen åpne årets NUK festival. Foto: Andreas Isachsen 

kultur

Etter en pause for NUK, er det som het Nordnorsk Ungdomskulturfestival nå historie. Ny Ung Kunst er det nye navnet, og pausen for to år siden gjorde NUK godt, ifølge prosjektleder Sølvi Andersen i Festspillene.

– Tar mer enn et år å endre

– Først og fremst benyttet vi pausen til å finne ut hva og hvordan vi ønsket å utvikle NUK fremover, spesielt knyttet til innholdet. Noen endringer vil bli synlig gjennom årets festival, mens noe ligner på det vi har gjort tidligere. Det tar uansett tid, og mer enn bare ett år eller to, å endre en festival. Så får vi se etter hvert hva som fungerer og hva som eventuelt må gjøres annerledes til neste år, sier Andersen.