Hun ønsket seg at sjømannskirken skulle være en kirke der alle kunne møtes og siterte videre Kirkerådets leder, Kristin Gunleiksrud Raaum, som arbeider for en åpen folkekirke. Kapellan Hanne Punsvik Øygard inviterte alle inn til kaffe og vafler og takket spesielt Harstad Skoles Musikkkorps som deltok med drill og marsjer.

Åpningen av sjømannskirken er en tradisjon som både korpset og kirka setter pris på og Punsvik Øygard hadde lyst til å utnevne korpset til Harstad kirkes eget skolekorps.

Sjømannskirken er et kjært hjem for nordmenn i utlandet. Men også mange utlendinger hadde funnet veien opp til kirken. Det var opp mot 20 britiske krusturister som satte pris på den vakre kirka og nøyt både musikk, drill og vafler. Også tre i fra Etiopia var av de utenlandske besøkende. Det var to jenter og en spesialsykepleier som var innom byen i anledning Childrens Burn & Wound Care Foundation.

Mange liter vaffelrøre gikk fort unna for det var temmeleg surt ute. Ivrige frivillige stiller opp for å gjennomføre sjømannskirka under festspilla. Det blir en innholdsrik uke med Barnas dag, flere konserter og meditative kvarter. Spesielle blir tårnkonsertene med Ann-Julie Skarpmo på Euphonium.

Les også: - Himmelen gråter av glede

Vrimlet inn i laboratoriet

DRILL: Harstad Skoles Musikkkorps deltok med drill og marsjer. Foto: Kåre Torvanger
ETIOPIA: Av de utenlandske besøkende var det også noen fra Etiopia. De var innom byen i anledning Childrens Burn & Wound Care Foundation. Foto: Kåre Torvanger
KØ: Mange ville ha kaffe og vafler på åpningen av Sjømannskirken i Harstad kirke. Foto: Kåre Torvanger
VAFFELKOS: Sofie, Nikoline og Ida satte pris kaker og vafler i kirka Foto: Kåre Torvanger