– Det blir fint å være tilbake i Harstad. Selv om jeg er der stadig vekk, så føles Harstad alltid bra, sier Lars A. Sandness, best kjent som Poppa Lars fra den superpopulære duoen Tungtvann, som herjet festival-Norge noen år tilbake. Han er en av «bakmennene» til det Tromsø/Oslo-baserte kreative kollektivet North Of der 14-15 kunstnere møtes i Nordic Hall lørdag 30. juni. Denne konserten vil nok sette et heftig punktum for årets festspill, som nå braker løs.

Les også : Storsalen under vann

– Jeg deltok med Hip Hop Bonanza på festspillene i 2016. Det var rimelig suksess og veldig artig å være med på. Når festspillene utfordret meg på å være med på Verde Sessions-konseptet, så var det ikke vanskelig å bestemme seg.

Ideen bak Verde Sessions er at festspillene ønsker å sette sammen litt uventede samarbeid og nye konstellasjoner. Det kunne Poppa Lars like. Kunstnerkollektivet North Of har tatt form i musikkmiljøet i Tromsø, men med festspillene på lag fikk de ressurser til å sette sammen et drømmelag. Til konserten i Harstad har de med seg blant andre den islandske rapperen Vuyo, og den mest populære islandske hip hop artisten Aron Can, sammen med orkesteret The band called Oh fra Tromsø.

Dette blir en helaftens konsert med det fremste innen blant annet namibisk slampoesi, norske jazzmusikere, islandsk rap og alternativ r &b. Nordic Hall rigges om, og konserten kan oppleves i to omganger på tre forskjellige scener.

– Jeg er veldig spent. Jeg tror det blir veldig tøft. Dette blir en perfekt anledning til å gjøre en spennende konsert og event, sier Poppa Lars.

Han understreker at han ikke er alene om å kuratere og produsere denne konserten. Vokalist Frode Larsen i The band called Oh, Ola Vuyo Småge og Magne Davidsen står også bak.

Poppa Lars digger at Frode Larsen også stiller med nyskrevet musikk. Faktisk har han for første gang laget tekster på norsk, som skal fremføres på ekte sørreisadialekt.

– Vi har prøvd å blande artistene med dem vi tror de blir best med. Når alle som var førstevalget vårt sa ja, så må dette bare blir bra, sier han.

Han gleder seg over at han selv ikke skal på scenen, men kan nyte konserten blant publikum.

– Men er det noen muligheter for at vi kan få oppleve deg på scenen igjen for eksempel med Tungtvann?

– Enn så lenge har vi ikke planlagt comeback. Men man skal aldri si aldri. Jeg har en god dialog med Jørgen. Det er ikke utenkelig og hvis det skjer så vil selvsagt Harstad være aktuell.

I 2019 er det dessuten jubileum. Da er det 20 år siden Tungtvann ble stiftet, så kanskje det være den rette anledning for en reunion...

Til daglig sitter Poppa Lars i studioet sitt i Tromsø og mixer på andres prosjekter. Han har lagt en «touch» på albumene til for eksempel Astrid S, Nico & Vinz og nå nylig Admiral P.

Poppa Lars har også hatt en finger med i spillet på albumet Solnatt med godnattsanger som er laget i anledning årets festspill, og ble lansert fredag.

Les mer: Godnattsangene er ute

STORPRODUKSJON: Poppa Lars er en av dem som står bak storsatsingen North Of, med flere artister på scenen i Nordic Hall 30. juni.