Direktør for Festspillene i Nord-Norge, Maria Utsi, føler prosjektet er blitt et hjertebarn for henne og tror det er blitt det for de andre involverte også.

– Dette prosjektet handler om å invitere inn artister fra hele nord til å skrive godnattsanger til barn i midnattsola, forteller Maria Utsi i en pressemelding.

Med NOSO

Platen er et samarbeid mellom Festspillene i Nord-Norge, Nordnorsk Opera- og Symfoniorkester og 17 nordlige artister.

– Hele prosjektideen kom fra da mine egne barn var små og skulle sovne midnattsola i Finnmark. Jeg sang låter som handlet om mørket og månen, og tenkte at det går jo ikke. Vi må jo lage godnattsanger for barn som vokser opp i midnattsola, sier Utsi.

Lars Bremnes er en av artistene som sammen med Kari og Ola Bremnes har bidratt til platen med sangen “Nu ska alle sove”. Dette var en av sangene publikum fikk en smakebit på på presseslippet i Festspillbutikken fredag.

– Jeg tenkte hvordan ville jeg ha sunget en godnattsang for mine barn når det ikke ble mørkt, sier Bremnes om sangen.

I flere forestillinger

Han er under Festspillene også aktuell med forestillingen Eternitt sammen med Ola og Kari Bremnes.

– Det var spennende å se om vi rakk det siden Kari, Ola og jeg var midt oppi produksjonen av en annen forestilling, forteller Lars Bremnes.

– Vi ble ferdig helt på tampen før deadline, men ble inspirert av oppgaven og synes det er veldig stas å få være med på en så fin produksjon, avslutter han.

Fredag ble sangene fra den nye platen «SOLNATT – BEAIVEIDJA» sluppet.

Andre artister som har laget godnattsanger på plata er Johan Airijoki fra Gällivare (Sverige) og Marja Helena Fjellheim Mortensson fra Hedmark.

Til sammen er dette blitt til 17 helt nye godnattsanger på norsk, nordsamisk, sørsamisk og engelsk.

Les også: Storsalen under vann

Plateslipp: «SOLNATT – BEAIVEIDJA» er ute.