Festspillprofil Joar Nango jakter etter søppel som skal få nytt liv

Festspillprofil Joar Nango saumfarer HRS etter gamle gjenstander som skal få nytt liv i hans nomadiske møterom midt i Harstad sentrum.
kultur

– Som arkitekt har jeg alltid vært inspirert av samisk kompetanse på å bygge selv og tenke ressursøkonomisk. Det samiske samfunnet er kjent for å være kreativ med materialer som allerede finnes på stedet, forklarer årets festspillprofil Joar Nango.

Han er opptatt av gjenbruk, og jakter denne uka rundt i området etter brukte gjenstander som kan bli akkurat det han trenger til prosjektet sitt. Han har tett kontakt med HRS, som bistår med materialer. Som en del av prosjektet vil han bygge en girjegumpi, ei tradisjonell gjeterhytte, som skal inneholde litteratur og verker fra samiske arkitekter. Naturlige materialer og gjenbruk er hovedfokuset.