15-år gamle Oselie lot seg inspirere av flyktningekrisen da hun skrev sangen ”Verda Vår”.  Låten handler om den store flyktningstrømmen som kom til Norge i forifjor.

– Jeg ble inspirert av flyktningkrisa, og at det har kommet så mange nye folk her til landet. Vi må ta vare på alle sammen.  Jeg har flere nære venner som har vært flyktninger og det har inspirert meg til å ville skrive en sang om det, sier Oselie Henden fra Nordfjoreid til lokalavisa.

Ella Lockert Postl fra Fredrikstad kom også til Superfinalen i MGP Jr. Sangen hennes, «Pop drop DAB», er i etterkant av finalen blitt den låta som er streamet mest av bidragene i MGP Jr.

- Tross sin unge alder begynner Ella å bli en erfaren artist. Hun har spilt i flere kortfilmer, musikkvideoer og episoder på tv, stått på scener, spilt teater og sunget opera. Forrige jul var hun både å se på kino  og i et par episoder av NRKs julekalender. Ella hadde nemlig en rolle i filmen  «Snekker Andersen og julenissen», der hun spilte datteren til Snekker Andersen, forteller Bakgårdens produsent, Børge Hoseth.