I forrige uke kom det norske tenkespilllet Prime Mover til PC Her flytter du på tall, tenker logisk og løser stadig vanskeligere problemer. Vi har prøvd spillet, og synes det er bra, men hver uke slippes det hundrevis av nye spill. Det er vanskelig å slå gjennom, men det er nettopp det Erling Hoff Martiniussen og 4BitGames klarte.

God hjelp fikk han blant annet fra Minecraft-skaperen Markus "Notch" Persson som ut av det blå ga skryt til spillet på sin Twitter-konto.

Persson har nesten 4 millioner følgere, og Martiniussen sier at drahjelpen fra den berømte spillutvikleren har virket.

- Det har gjort at mange har lagt spillet på sin ønskeliste, sier han.

Persson ble over natten den rikeste spillutvikleren i Norden da Microsoft kjøpte Minecraft for 2,5 milliarder dollar i 2014.

Hør hele intervjuet med 23-åringen bak Prime Mover i podkasten LOLbua:

LOLbua er Harstad Tidendes nye samarbeidspodkast. Den lages hver uke av harstadværingene Jon Cato Lorentzen, Mats Rindahl Johansen og Lars Richard Olsen.

Samme lærer som Petter Solberg

Martiniussen, som har gitt ut spillet på engelsk, gikk i lære hos mannen som underviste Petter Solberg i engelsk. VM-vinneren i rally er berømt for sitt tvilsomme forhold til fremmedspråk, men Martiniussen røper at det ikke er engelsklærerens feil. Han har en helt annen forklaring for hvorfor Solberg ikke fokuserte for mye på engelsk-leksene.

Overraskende nok har det ingen ting meg biler å gjøre.

Ny Star Wars-film

I episoden får du også en anmeldelse av den nye Star Wars-filmen som hadde premiere i forrige uke. Til tross for at flere kaller filmen en flopp, har vi ikke så mye å klage på. Du får også høre om en helt ny Batman-film som er enda bedre.

Sjekk også ut forrige ukes episode her hvor vi snakker med spillutvikler Johan Gjestland som i tillegg til å ha laget Fugl også eier deler av en flyplass i Lofoten:

Les også: Nå kan du høre Harstads største podkast på HT.no

Les også: Harstadværing ble sjef i et av Norges største spillselskaper