Dette tekniske problem ble løst forleden, da disse æresbevisninger ble overrakt Eva, Jan og Karl Erik her ved en større 17. maifrokost i Frognerveien 15 i Oslo.

I nærvær av representanter for Oslos kulturliv, overrakte tidligere Festspill- sjef Paul A. Ramm Harstad kommunes fortjenstmedaljer, på vegne av Harstads ordfører.

- Bedre sent enn aldri, sier Karl Erik Harr til Harstad Tidende.

Felles utstilling

Det var i august fjor at de tre Harr-søsknene åpnet felles utstilling i Galleri NordNorge. Samtidig ble de hedret, blant annet i en tale fra fylkesmann Elisabeth Aspaker.

– Jeg er stolt over at Harstad har fostret opp tre malere fra samme familie som har satt preg på malerkunsten fra nord gjennom sine mange bilder gjennom en årelang tradisjon. De har alle sitt eget særpreg. Jan med blomster og fjell. Eva med sine hus i det nordnorske landskap og Karl Erik med sine bilder fra sjøen og fjellene lang kysten. Alle er opptatt av å fange lyset, sa Elisabeth Aspaker, da hun talte til ære for søsknene i Harstad.

Til daglig er Eva og hennes to brødre bosatt i området rundt Frogner i Oslo. Jan Harr bruker mye tid med pensel på ei øy utenfor Oslo. Eldstemann Karl Erik trekker ofte mot nord.

– Jeg bruker mye tid på Kjerringøy. Jeg er tilbake igjen etter noen krevende år med sykdom. Heldigvis ser det nå ut som det verste har sluppet taket, sa eldstemannen i søskenflokken da de var samlet i Harstad.

- Håper jeg har vært en ambassadør

Eva Harr tror at fjorårets fellesutstilling blir den siste for de tre. Hun hadde sist utstilling i Galleri NordNorge for sju år siden. Da feiret hun også 60 år.

- Fellesutstilling hadde vi da Kulturhuset åpnet. Nå er det nok siste gang vi stiller ut sammen. Vi er så voksne nå, sier hun.

Harr la ikke skjul på at æresbevisningen var kjærkommen.

- Det er veldig rørende. Karl Erik fortjener dette for alt han har gjort for byen, men at alle søsknene skulle få være med hadde jeg ikke ventet. Jeg håper at jeg har vært en slags ambassadør for Harstad. Byen har i alle fall vært med i hver eneste utstilling jeg har hatt, sa Eva Harr i fjor sommer.