Tomorrow’s Outlook er et band fra Sørvik som befinner seg i den klassiske heavy metal-sjangeren. Den 6. april ga trioen Trond Nicolaisen, Andreas Stenseth og Øystein K. Hanssen ut albumet «A Voice Unheard» på det australske plateselskapet Battlegod Productions.

Internasjonalt samarbeid

De har samarbeidet med flere kjente artister, deriblant vokalisten i det tyske metalbandet Primal Fear, samt medlemmer fra Russlands største og mest innflytelsesrike heavy metalband, Aria.

Bandet har mer eller mindre jobbet med plata siden den forrige utgivelsen kom ut i 2012.

– At det har gått seks år mellom utgivelsene skyldes først og fremst at det vi driver med er en svært kostbar hobby, sier Trond Nicolaisen.

I 2016 kom bandet i kontakt med gitarist, komponist og produsent Roy Z, mest kjent fra å ha jobbet med Bruce Dickinson fra Iron Maiden og Rob Halford fra Judas Priest, og året senere mikset han albumet i Los Angeles.

Omtaler fra hele verden

«A Voice Unheard» er snakk om 71 minutter med røtter til Iron Maidens musikk, og en tysk smakebit av Helloween og Primal Fear.

– Vi har fått mange anmeldelser fra hele verden, og vi er svært fornøyde med tilbakemeldingene så langt, sier Nicolaisen.

På Facebooksiden til Tomorrow’s Outlook har de delt mange av anmeldelsene.

«Låtene er klassisk skodd og har flust med krem og gull om du er her at du liker denne formen for metal. Jeg vil faktisk påstå at dette er et friskt pust i dag, hvor denne sjangeren ikke er så oppbrukt. Men hadde Tomorrow’s Outlook kommet med A Voice Unheard tilbake på tidlig 2000-tall, når det florerte med powermetal, hadde de stukket seg ut da også, og hevet seg over de fleste», skriver heavymetal.no.

Svenske, nederlandske, tyske og italienske magasiner har også skrevet anmeldelser av det nye albumet til trioen fra Sørvik.

Musikken er tilgjengelig hos de største streamingtjenestene, og kan kjøpes i både fysisk format og digitalt over hele verden. Det er også lagt inn et begrenset antall cd-er for salg på YX i Sørvik.

Kjente skuespillere

I tillegg har Tomorrow’s Outlook jobbet med to dyktige skuespillere som har hatt fortellerstemme for å fremheve storyene på noen av sporene. Den ene heter Jamieson Price, og har blant annet spilt mot Mel Gibson i det historiske krigsdramaet Patrioten fra 2000. Album-traileren fortelles av Danny Webb, en britisk skuespiller, kjent fra blant annet filmen «Alien 3».