– Jeg er kunstfotograf, og har i årevis tatt mange bilder av nordnorsk natur. Det er litt dunkle, tunge bilder, forteller Tuppen, som forteller hvordan bildet av Bleiksøya i Andøy havnet i USA.

– Jeg har en portefølje på programvareselskapet Adobes kreative plattform. Jeg er valgt ut av Adobe, og de har fremhevet mine arbeider i ulike sammenhenger. Dette er en plattform som store kunstnere og fotografer går til. Det er plassen for de kreative utøverne, sier hun.

– Etter å ha blitt fremhevet av Adobe, er bildet, som er av et lite hus på Andøya, blitt snappet opp. Det har igjen resultert i at jeg har levert bilder til blant annet reklameprosjekter, som ett for Skanska i Washington. Det skjedde for et år siden. Dessuten har jeg fått mine bilder i artikler og magasiner, og på plateomslag.

– Så man kan si at jeg har kommet gjennom nåløyet takket være Adobe.

Svært

Da Henrik Ibsens «En folkefiende» skulle settes opp på Guthrie-teateret i Golden Valley i Minneapolis, gikk en scenograf til Adobe-plattformen for å lete etter egnede kulisser. Og hun fant bildet av Bleiksøya.

– Bildet fra serien «Natures monument» tok jeg en regnfylt dag. Det er utrolig kult, en stor ære å bli tatt opp i en sånn sammenheng, forteller Tuppen.

I teaterversjonen er bildet svært.

– De har gjenskapt bildet i en størrelse på 9 ganger 12 meter. Det har de jobbet med i et halvt år.

ORI­GI­NA­LEN: Tup­pen er ofte på hyt­ta i And­øy og be­nyt­tet en regn­full dag til å ta det­te bil­det.

En måned

Bjørg-Elise Tuppen antyder at flere av hennes bilder vil finne veien til spennende prosjekter.

– Det er flere prosjekter, ja. Men jeg kan ikke si noe ennå, fordi det er taushetsbelagt.

I amerikansk utgave heter Ibsens stykke «Enemy of the People».

Stykket hadde premiere 4. mai og spilles på Guthrie-teateret i Minneapolis til 3. juni.

PO­PU­LÆR: Bjørg-Eli­se Tup­pen er blitt en po­pu­lær bi­drags­yter i Ado­be-sy­ste­met. Arkivfoto: Ivar L. Paulsen Foto: Tom Inge Andersen