Evenesværingen Inna Marja Amundsen (14) sang «Barcelona» av Freddie Mercury. Fremførelsen var nok til å overbevise dommerpanelet at hun var mer en god nok til å komme videre til landsfestivalen, som er i Trondheim. Hun konkurerte mot 79 andre sceniske innslag.

Deltatt fire ganger

Hun har vært med på UKM fire ganger før og har også vært på fylkesfinalen fire ganger tidligere. Den fjerde gangen gikk hun videre til landsfestivalen.

Fagpanelet for sceniske forestillinger besto av: Alexander Rindestu, Kari Amanda Frøseth, Cornelius Hermandsen og Siana Tomova.

Treverk

Aleksander Instanes Markussen (16) fra Tjeldsund deltok på kunstutstillingen, og kom videre til landsfestivalen med treverket «Hotell med resturant for sangfugler». Han konkurrerte mot 53 kunstinnslag.

Fagpanelet for Visuell Kunst besto av Synne Nupen, Dan Gshib og Kåre Solheim.

Var på scenen alle tre dagene

15-åringen Konstanse Fjellvang fra Harstad var på scenen alle tre dagene fylkesmønstringen på Finnsnes fant sted. Der fikk hun prøve seg som skuespiller i en kortfilm, spille trekkspill og fremføre en monolog. Hun gikk ikke videre, men hun skriver til Harstad Tidende at det var utrolig gøy å være med.

Film om anoreksi

Skuespillerkarriere er ikke noe hun har prøvet seg på før. Dermed måtte hun forberede seg ekstra godt.

– Det var en emosjonell, vanskelig rolle å spille. For min del handlet det om å få ei skikkelig utfordring. Jeg måtte se på et par dokumentarer for å forberede meg, men det var interessant, forteller Fjellvang.

I filmen var det bare hun som var skuespiller. Rollen hun henviser til tar del i en kortfilm som heter «Dear Ana». På UKM Troms sine hjemmesider står det at filmen handler om ei jente som har anoreksi.

– Vi ønsket å lage denne filmen, fordi vi synes det er viktig å øke bevisstheten rundt denne sykdommen. Det er et stort tabu rundt spiseforstyrrelser og vi ønsker å bidra til å bryte ned dette, skriver jentene som er med i filmen.

Av øvrige skuespillere er Bodhi Voss (19) og Miriam Kristiansen (18).

Filmen «Dear Ana» handler om spiseforstyrrelser, og gjennom denne filmen ønsker regissør Voss (19) å få satt søkelys på denne lidelsen. Hun mener at det er viktig å snakke om tabubelagte temaer, fordi kunnskap fører til forståelse. Filmen Voss deltar med er også en del av hennes søknad til en filmskaperskole i Nederland. Kristiansen stod som lysteknikker og assistent.

Trekkspill

På dag to, lørdag, fremførte hun klassisk vals på trekkspill. Sangen hun spilte var «Olive Blossoms». Trekkspill er noe hun har drevet på med siden hun var 8 år gammel, og det synes hun krever mer innsats og konsentrasjon enn de øvrige innslagene.

– Når man spiller trekkspill, må man treffe alt rett for at det skal gå bra. I forhold til en monolog, er det et mer helhetlig inntrykk, sier hun til Harstad Tidende.

Monolog

Kokken 14.00 søndag sto Konstanse på scenen med monologen «Mannen som rettet på andre». Den handler om en mann som snakker om andres «feil» på et sykehjem og forklarer hvorfor han er på sykehjemmet. Monologen skrev hun på Ungdommens hus.

– Publikum lo, så det var herlig å få tilbakemelding på noe man ikke har prøvd tidligere, sier Fjellvang.

multitalent: Konstanse Fjellvang (15) var skuespiller, spilte trekkspill og fremførte monolog under UKM Troms fylkesfinale på Finnsnes.