Dette melder Harstad skipsindustri på sine Facebook-sider.

– Støyperiet skal rehabiliteres i henhold til de retningslinjer som er for bygget, og i samsvar med den bruks- og verneplan som er for området, sier daglig leder i HSI og Kaarbø utvikling AS, Ola Karlsen.

Bygget kan brukes til flere ting, forteller Karlsen.

– Det er flere alternativer som vurderes, og også veies opp mot den totalplan og øvrige virksomhet som blir i Kaarbøkvarteret. Vi har engasjert arkitektfirmaet A-lab, som har vært sentral i flere store byutviklingsprosjekter i inn- og utland, blant annet Bjørvika og Barcode i Oslo.

Kan og ikke kan

Ifølge Karlsen er det god framdrift.

– Det har vært viktig å sikre og tilrettelegge for vår kjernevirksomhet som er verkstedvirksomhet, der satsingen på ny tørrdokk har vært en suksess. Vi har fått på plass en bruks- og verneplan som sier hva vi kan, og ikke kan, gjøre på området. Vi har fått med oss Clemens eiendom AS som partner på dette nordområdet, mens et selskap i Norsk Apotekerforening er partner med oss på sør.

Spennende

At Stien langs sjøen skal gå gjennom et verftsområde ser HSI intet problem med.

– Den har voldt oss litt utfordringer i forhold til sikkerhet og arealutnyttelsen for området, men nå legges det elegant inn som en del av fronten på Støyperiet. Det blir flott og arkitektonisk spennende, sier han og fortsetter:

– Det binder sammen sentrum, Kaarbøkvarteret og sentrum syd, der Kaarbøbygget, BA-bygget og Skipperhuset allerede er ferdig.

– Jeg tror alle vil bli begeistret når de får se hvordan vi tenker for helheten av området. Det blir en utvidelse av sentrum og en ny spennende og attraktiv bydel med en rekke funksjoner og opplevelser som vi tror vil falle i smak, sier Karlsen.