Det gjør de ved å fremme musikk og spilleglede blant ungdommer, via en opprettet minnekonto i hans navn.

I mars opprettet stefaren til Sture, Frits Arne Hansen, Facebook-siden «Benjamins Corner». Gruppen har som formål å knytte sammen unge musikktalenter.

Hvis ingen tar tak, så vil ikke disse fantastiske ungdommene møtes. Ungdommene skal få øynene opp for musikkmiljøet, sier Frits Arne Hansen.

Den 17 mars, takket være iherdig stå på vilje av Åsmund V. Eriksson med støttespillere fra flere hold, møttes ni ungdommer fra Andørja, Ibestad, Harstad og Kvæfjord til felles band-kurs på Ungdommens Hus, som stilte sine lokaler til rådighet.

Der deltok også Benjamins bestevenner: Magnus Kristoffersen, Martin Lien og Christoffer Stangnes, som instruktører og kom reisende fra Oslo for anledningen.

– De ledsaget ungdommene igjennom en hel dag med band-jam og sosialt samvær som endte opp i en minikonsert i Ungdommens Hus med to sammensatte band. Vi som var publikum ble veldig imponert over resultatet. Mye flott ungdom knyttet kontakter denne dagen, skrev Hansen på Facebook-gruppen.

Inntar Festspillene

Til sommeren skal det arrangeres bandcamp på Heggen videregående skole, i forbindelse med Festspillene i Nord-Norge.

Etter en uke øving skal ungdommene fra «Benjamins Corner» holde konserter for publikum. Hansen forteller at en av ungdommene som melder seg på Benjamins Corners Band Camp 2018, kan bli den heldige vinneren av en elgitar av godt merke.

Trenger din hjelp

Hansen forklarer at for å kunne ha bandøving, trengs det lokaler.

– Hvis noen næringsdrivende eller privatpersoner vet om lokaler som står ledige eller som ikke vet hva de skal brukes til, ta kontakt med oss, oppfordrer Hansen.

Han sier de ser for seg ungdomsprosjekt som kan drives av ungdommen selv, med bistand fra voksne med ansvar for leiekontrakt og lokaler.

God støtte

Den 10. april annonserte Hansen at det er trykt opp 100 T-skjorter på grunn av god støtte fra mange bidragsytere, noe dem setter enormt stor pris på. Dette skrev Hansen på Facebook-siden:

– Vi ønsker å dele ut en T-skjorte til alle som støtter det videre arbeidet med minimum 250 kroner. Samtidig viser du at du bidrar til prosjektet ved å bære skjorten på deg i hverdagen.

– Om noen ønsker å bidra men ikke vil ha T-skjorten, så vil kontonummeret bli lagt ut på Facebook-siden «Benjamins Corner», sier han.

øvelse gjør mester: Ungdommer i fullt driv på Ungdommens Hus. F.v.: Emilie Fosshaug, Ezmeralda og Runar Brevik.