Dette er et opptak fra Royal Opera House i London tidligere i år.

– Det er første gang vi viser et slikt live-opptak av en opera, og etter hvert kommer det flere spennende operaoppsetninger, forteller kinovert Helene Hokland.

Det blir innledning ved operasjef for Nordnorsk Opera og Symfoniorkester (NOSO), Espen Langvik. Det skjer i Galleri NordNorge før visningen.

– Og i høst kommer NOSO med en liveoppsettning av Tosca på Harstad kulturhus, sier Hokland.

Thriller

I operaen Tosca er det drama, lidenskap og eventyrlig musikk.

– Puccinis thriller byr på en av de virkelig store operaopplevelsene, sier Hokland.

Om du ikke var klar over det: Tosca handler om maleren Mario Cavardossi som hjelper en rømling, og dermed havner på radaren til den sadistiske politisjefen Scarpia. Scarpia fanger Cavardossi og torturerer ham mens hans elsker, sangerinnen Tosca hører det.

Scarpia dømmer Cavardossi til døden, men lover Tosca at elskeren hennes kan bli reddet dersom hun gir seg selv til ham. Så spørs det om det virkelig er løsningen.

Fire lørdager

Scenekunst på film er fire lørdager i april og mai der Harstad kino inviterer til visninger av filmer innen tema musikk, dans og teater, med innledninger av spesialister på hvert område.

Forrige lørdag sto filmen Whiplash, om en ung musikant som ofrer alt for å bli en topp jazztrommeslager, på visningsplanen.

Lørdag er det altså Tosca, og to uker etter henter Hokland Pina, en dokumentar av Wim Wenders i 3D, om den ikoniske koreografen Pina Busch. Da er det innledning av Erik Sellevoll, som er profesjonell danser fra Harstad.

Den første lørdagen i mai vises verdens mest berømte kjærlighetshistorie på kinoen: Romeo og Julie av William Shakespeare i moderne drakt. Innledning blir da ved teaterpedagog på Heggen videregående skole, Camilla Stene Monk.