Harstad liker å kalle seg kulturbyen i Nord, men stemmer det egentlig? Hvordan kan Harstad bli en bedre kulturby?

Målet er at den nye kulturplanen behandles i kommunestyret i løpet av fjerde kvartal i år. I planen skal kommunens hovedmål innen kultur defineres og planen skal også gjøre rede for hvilke virkemidler som skal tas i bruk for å nå disse målene.

Til sammen er målet at planen skal være et redskap for politikere og administrasjonen i kommunen med hensyn til å videreutvikle kulturområdet i Harstad.

Harstads kulturliv og kulturpolitikk angår alle. Kulturen er med «fra vugge til grav» og er en viktig del av harstadfolkets identitet. Hvordan kulturtilbudet er i en kommune kan avgjøre hvor godt man trives. Det kan være avgjørende for at folk velger å flytte til eller fra byen.

Kultur gir opplevelser og perspektiv. Man lærer gjennom kultur, og kulturaktivitet kan ha forebyggende effekter. Derfor ønsker prosjektgruppen innspill fra hele kulturlivet i Harstad, både fra det frivillige og det profesjonelle, fra publikummere og deltakere, og fra de yngste til de eldste. Hva skal til for at enda flere skal få mulighet til både å oppleve og å delta i kulturlivet?

Prosjektgruppen som har startet arbeidet med kulturplanen består av kulturhusdirektør Ola M. Løkholm, bibliotekleder Line M. Rubach, enhetsleder for kulturenheten, Halvard Bakklund, og kulturrådgiver Maren Aurebekk.

Det første innspillsmøtet fant sted på UiT Harstad i går med representanter fra bredden av Harstads kulturliv tilstede. Fram til 15. mai er det også mulig å sende inn skriftlige innspill via kommunes hjemmeside.