Mandag kan du se fire barn fra Harstad, Kvæfjord og Grytøy på scenen når Riksteatret spiller Folk og røvere i Kardemomme by i Kulturhusets storsal.

Aurora Nordahl, Mateo Leander Lillevik Steen, Anna Jakobsen Steiro og Thea Christin Andreassen Isaksen ble alle utvalgt etter audition, og torsdag møtte Harstad Tidende gjengen da de øvet på kulturskolen i Harstad.

Audition var i slutten av januar der 27 barn måtte synge, danse og drive skuespill i kulturhusets lillesal. Igjen sto disse fire som alle har øvet hardt før mandagens store forestilling.

– Jeg grugleder meg, sier Thea.

Aurora sier at hun ikke er spesielt nervøs.

– Jeg har blant annet vært med på Trollmannen fra Oz tidligere, sier hun.

Alle har erfaring fra enten sang, dans eller skuespill og jobber hardt for å bli klare, sier lærer Hedda Nilsen.

Les også: Slik ble forestillingen av Folk og røvere i Kardemomme by i Harstad

Skravler men er flinke

– De er veldig flinke, har masse energi og husker godt det de skal lære – og så skravler de mye.

Nilsen har sendt inn filmklipp der barna synger, og tilbakemeldingene fra Riksteateret er at de er svært imponerte.

På scenen skal barna være med på syv sangnummer. Ellers har de ikke så mange replikker.

– Vi sier «Hurra» og «Gratulerer med dagen».

TURNÉ: Riksteatret spiller forestillingen over hele Norge og på alle spillestedene får fire lokale barn delta på scenen.

Barna må blant annet lære hvor de skal stå og gå. På kulturskolen har de øvd rundt en stol som i den ekte forestillingen skal være en løve. De har også øvet på å dele ut flagg.

– Vi har gjort det flere ganger, for det må ikke skje noen sekunder for tidlig eller sent. Å dele ut flagg er vanskeligere enn man skulle tro, forteller barna

Jobbet lenge

På hver av de rundt 60 spillestedene har Riksteatret invitert tre jenter og en gutt i 10-årsalderen. De lokale barna spiller barn som bor i Kardemomme by. Her i byen var det teateravdelinga ved Harstad Kulturskole som takket ja til hovedansvaret, og Nilsen har jobbet med gjengen siden februar.

– Det er utrolig stas at Riksteatret inkluderer lokale krefter på denne måten. Vi gleder oss enormt til å oppleve en fullsatt storsal.