De herjet hitlistene over hele verden med låter som «Lessons of Love», «Something About You» og «Running In The Family». Nå kommer de til Harstad.

– Dette blir trøkk. Garantert. Alle som husker fjorårets konsert med Timbuktu og Damn, og som lot seg begeistre av dette, kan bare begynne å glede seg. For meg personlig blir nok denne konserten et av høydepunkt under årets jubileumsfestival. Når musikkfans verden over hører navnet Level 42 tenker de umiddelbart på det heftige, lynraske bass-spillet av bandleder og sanger Mark King. Hans slapstilteknikk ble en sensasjon på 1980-tallet og bandet ble en veritabel hit maskin, sier festivalsjef Jan Santocono.

Return returnerer

Et av 80-tallets største rockeband, Return, returnerer også til Harstad for å spille under Bakgården. De herjet hitlistene i Norge på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 90-tallet med poppa rockelåter som Sing me a song, Bye Bye Johnny og Can You Forgive Me.

Returnvokalist Knut Erik Østgård har vært flere ganger i Harstad, deriblant med Tre Stemmer. Les konsertomtalen her.

Store P er også blant navnene som nå er bekreftet til Bakgården. I grenselandet mellom rap og R&B har artisten gjort suksess både som artist og produsent. I februar 2014 debuterte Store P som soloartist med albumet Regnmannen. For albumet vant han Spellemannsprisen i klassen «Urban».

Stjerneskuddet HALIE er også klar

– Dette er en konsert du bare må få med deg under årets festival. Vi er nemlig helt sikre på at Halie kommer til å få en stor karriere. Vi var så heldige at vi fikk oppleve henne under Bylarm tidligere i år, og ble overbevist om at dette stjerneskuddet måtte vi hente til Harstad allerede i år. Neste år er hun antakelig ikke tilgjengelig for oss, sier Santocono.

Til slutt er det også klart at Raga Rockers kommer til Harstad.

- Det var sannelig på høy tid at også Vågsfjordens perle får oppleve dette legendariske bandet live. Snakk om bursdagspresang, sier produsent Børge Hoseth.